VIENANMEREN SALAISUUDET

Kodin Pellervon kesäisellä lukijamatkalla risteilemme Jäämerellä ja tutkimme Vienanmeren rantoja. Nousemme maihin Arkangelissa, Solovetskin luostarisaarella sekä Murmanskissa. Lisäksi kurkistamme Norjan puolella Nordkappiin ja Tromssan arktiseen kaupunkiin.

Risteilemme Kristina Cruises -varustamon Kristina Katarina -aluksella. Se suuntaa Vienanmeren syrjäisille, arktisille vesille ensimmäistä kertaa. Retki alkaa Kirkenesin kylästä Norjan puolelta, josta purjehdimme Arkangelin suureen satamakaupunkiin; näillä tienoilla on viivähtänyt vain harva matkailija.

Jos onnistaa, tähyilemme laivan kannelta maitovalaita, kun lähestytään pienen munkkiveljestön asuttamaa Solovetskin luostaria. Vierailu Unescon suojelemalla, salaperäisellä luostarisaarella voi hyvinkin olla koko matkan kohokohta. Jykevien muurien suojaama luostari oli aikoinaan Venäjän vaikutusvaltaisimpia ortodoksiluostareita – ja myöhemmin pahamaineisen vankileirin näyttämönä.

Matka jatkuu laivastotukikohta Murmanskiin, Nordkappin dramaattisille rantakallioille sekä vuorten ja vuonojen ympäröimään viihtyisään Tromssaan.

Vienanmeri ja Solovetskin saari

Lauantai 13.7. Lento Helsinki–Ivalo 9.50–11.30. Ivalosta matkaamme Kirkkoniemeen 250 kilometriä bussilla, laiva lähtee klo 17.00.
Sunnuntai 14.7. Päivä merellä.
Maanantai 15.7. Arkangeli klo 9.00–18.00. Venekuljetus maihin.
Tiistai 16.7. Solovetskin saari klo 8.00–18.00. Venekuljetus maihin.
Keskiviikko 17.7. Päivä merellä.
Torstai 18.7. Murmansk klo 8.00–18.00.
Perjantai 19.7. Honningsvåg/Nordkapp, Norja klo 12.00–17.00.
Lauantai 20.7. Tromssa, tulo klo 8.00. Kodin Pellervon oma kiertoajelu ja lounas klo 9.00–14.30. Arktinen Tromssa on Pohjoismaiden suurin napapiirin pohjoispuolella oleva kaupunki. Se sijaitsee kauniilla, metsän peittämällä saarella, josta on siltayhteys mantereelle. Saamme hyvän yleiskuvan kaupungista ja sen tärkeimmistä nähtävyyksistä. Näemme kuuluisan revontuliobservatorion, meteorologisen instituutin ja kuvauksellisen Prestvatnjärven. Vierailemme moderniin tyyliin rakennetussa Jäämeren katedraalissa. Lento Tromssa–Helsinki 16.00–19.00.

Viisumi Venäjällä

Maihin meno-oikeus Venäjällä ilman henkilökohtaista viisumia edellyttää osallistumista järjestetylle retkelle. Jos haluatte kulkea kohteissa omatoimisesti, Kouvolan Matkatoimisto neuvoo viisumin hankinnassa; hankinnasta vastaa matkustaja eikä viisumimaksu sisälly risteilyn hintaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin, mikäli viisumikäytäntö muuttuu.

Matkan hinta €/hlö

2 hh hytissä, puolihoito

STANDARD-luokka:
Pinta 1 950 €
Cornelia 2 100 €

CLASSIC-luokka:
Nina 2 300 €
Antonia 2 500 €

Lisämaksu 1 hengen hytissä Standard-luokassa 250 € ja Classic-luokassa 300 €.

Hintaan sisältyy

  • Risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa.
  • Lennot Helsinki–Ivalo/Tromssa–Helsinki kenttäkuljetuksineen matkakohteissa.
  • Bussikuljetus Ivalo–Kirkkoniemi, matkalla joko eväspaketti tai lounas.
  • Aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa, yksi illallisista teemaillallinen viineineen.
  • Kapteenin tervetulotilaisuus.
  • Satamamaksut.
  • ERIKOISETUNA Kodin Pellervon lukijamatkalaisille Tromssan kaupunkikiertoajelu ja lounas. Opastus suomeksi.
  • Kodin Pellervon edustaja on mukana matkalla.
  • Monipuolinen risteilyohjelma laivalla risteilyisännän johdolla.

Hinta ei sisällä ruokajuomia eikä matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme kaikille matkustajille.

Lisämaksulliset retket

Lisämaksulliset retket kannattaa varata ennakkoon, koska mukaan mahtuu vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä ei ehkä ole enää saatavana.

15.7. Arkangelin kierros, 68 €, puolipäiväretki.

Tsaari Iivana Julman vuonna 1584 rakennuttama Arkangeli toimi pitkään Venäjän merkittävimpänä merisatamana. Kurkistamme kaupungin menneisyyteen ja nykyaikaan. Poikkeamme historiallisilla monumenteilla ja näemme satavuotiaan Pyhän Nikolauksen ortodoksikirkon.

16.7. Solovetskin luostarisaari, 50 €, puolipäiväretki.

Eristynyt luostarisaari on Unescon maailmanperintökohde ja Vienanmeren kiehtovimpia ja vaikuttavimpia paikkoja. Opastetun kävelykierroksen aikana kuljemme massiivisen linnakkeen suojaamassa ortodoksiluostarissa.

18.7. Murmansk, 62 €, puolipäiväretki.

Kuolanvuonon pohjukassa levittäytyvä Murmansk on maailman suurin pohjoisen napapiirin yläpuolella sijaitseva kaupunki ja tärkeä laivastotukikohta. Kiertoajelun aikana tutustumme kaupungin satavuotiaaseen historiaan.

Kolmen ensimmäisen retken yhteishinta 160 €.

19.7. Nordkapp, 89 €, puolipäiväretki.

Bussimatka Honningsvågista kohti Nordkappia, Euroopan mantereen pohjoisinta kärkeä, on kuin arktisten maisemien kuvakirja – laiduntavia porolaumoja, erämaisia luonnonmetsiä, saamelaisten asuinsijoja. Nordkappin niemi kohoaa yli 300 metriin Jäämeressä.

19.7. Honningsvåg, erikoisretki, kuningasrapusafari, 174 €.
Unohtumaton kuningasrapusafari kumiveneellä Sarnesvuonon jylhissä maisemissa. HUOM! Retki vaatii erittäin hyvää fyysistä kuntoa.

Lisätietoa retkistä: www.kristinacruises.fi

Tiedustelut ja matkavaraukset: Kouvolan Matkatoimisto (05) 744 3100.

Jaa artikkeli