USKOMATON UNKARI

Maatilan Pellervon syksyn ammatti- ja lukijamatka vie meidät kiehtovaan Unkariin. Tutustumme monipuolisesti sukulaiskansamme maatalouteen ja maaseutuun, purjehdimme suurella Balatonjärvellä ja kiertelemme Budapestin kauniissa kaupungissa. Husaarien hevosenkäsittely-taidotkin opitaan tuntemaan.

Aloitamme Unkarin-matkamme tutustumalla Budapestiin kahtena päivänä. Budapestissa vierailemme Euroopan suurimmaksi mainostetuilla maatalous- ja ruokamessuilla, tutustumme tähän viehättävään kaupunkiin oppaamme johdolla ja nautimme Budapestin kauppahallin tunnelmasta.

Budapestin jälkeen suuntaamme viehättävälle Balatonjärven alueelle. Nautimme mahtavasta luonnosta, vierailemme viljaa ja urakointipalveluja tuottavilla tiloilla, maidontuotantoon erikoistuneella maatilalla sekä tutustumme viinintuotantoon, maatilamatkailuun ja hevostalouteen.

Ammattiohjelman lisäksi matkalla jää aikaa nautinnolliseen lomailuun ja unkarilaisten elämään tutustumiseen.

LA 21.9. BUDAPEST
Kokoonnumme klo 7.30 Helsinki–Vantaan lentoasemalle, jossa matkanjohtaja on vastassa. Klo 9.30 Finnairin lento Budapestiin, olemme perillä klo 10.50. Oppaamme on meitä vastassa lentoasemalla. Teemme noin kolmen tunnin mittaisen kaupunkikiertoajelun, pysähtelemme nähtävyyspaikoilla. Lounas, kolme ruokalajia, sisältää ruokajuoman. Iltapäivällä majoitumme ***-tason hotelliin. Lähdemme oppaan johdolla kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä Budapestin ydinkeskustaan.

SU 22.9. MAATALOUS- JA RUOKAMESSUT
Aamupala hotellissa. Oppaamme saattaa meidät julkisilla kulkuneuvoilla Budapestin Messukeskukseen, jossa on suuret maatalous- ja ruokamessut. Kukin maksaa julkisen liikenteen ja sisäänpääsymaksun itse. Opas auttaa lippujen ostamisessa. Sovimme yhteisen kokoontumisajan ja -paikan, jolloin halukkaat pääsevät oppaan saattamana yleisellä kyydillä hotellille. Hotellille voi tietysti myös palata omia aikojaan.
Nautimme yhteisen kolmen ruokalajin illallisen paikallisravintolassa mustalaismusiikin tahdittamana.

MA 23.9. KAUPPAHALLI, LYPSYKARJATILA, BALATONJÄRVI
Hyvästelemme hotellimme aamiaisen jälkeen. Ajamme Budapestin kauppahalliin, johon tutustumme oppaamme johdolla ja omatoimisesti. Jatkamme matkaa kohti lounasta Keski-Euroopan suurimmalle järvelle, Balatonjärvelle. Matkalla vierailemme lypsykarjatilalla, jonka isäntäväki esittelee meille tilan tuotantoa ja maitotuotteiden markkinoita. Kevyt lounas paikallisessa ravintolassa. Saavumme illan suussa Balatonjärvelle Balatonfüredin kaupunkiin. Majoitumme hotelli Annabellaan*** ja nautimme hotellin noutopöytäillallisen. Illalla opas lähtee halukkaiden kanssa kävellen tutustumaan lähialueeseen.

TI 24.9. VILJATILA JA VIINITILA
Aamiainen hotellissa. Lähdemme Balatonjärven vastarannalle, jossa vierailemme suurella, ammattimaisella viljatilalla. Tilalla on moderni ja monipuolinen kalusto, ja se harjoittaa myös urakointia muille viljelijöille. Isäntäväki hoitaa itse tuotantonsa kauppaamisen maailmanmarkkinoille.
Iltapäivällä jatkamme paikalliselle perhesomisteiselle viinitilalle. Tutustumme tilan toimintaan ja tuotteisiin sekä maistelemme eri viinilaatuja pienen suolapalan kera. Palaamme iltapäivällä hotellille. Ilta vapaata. Illallinen hotellissa. Halukkaat voivat lähteä oppaan mukana jaloittelemaan lähialueelle.

KE 25.9. VILJATILA, HEDELMÄTUOTANTOA, VIRANOMAISVIERAILU
Suuntaamme bussillamme kohti länttä. Vierailemme toisella suurella viljatilalla, tutustumme tilan tuotantokoneistoon ja -tiloihin. Jatkamme hedelmiä tuottavalle tilalle, jossa isäntäväki esittelee tuotantoaan ja kertoo alan tulevaisuudennäkymistä. Iltapäivällä tapaamme paikallisen maaseutuviranomaisen, joka esittelee Unkarin maaseudun kehittämispolitiikkaa. Pidämme päivän aikana tauon, jolloin on mahdollista nauttia omatoimisesti lounasta tai iltapäiväkahvit. Palaamme hotellille. Ilta vapaata. Illallinen hotellissa.

TO 26.9. MAISEMARISTEILY JA VIINITILA
Aamutoimien jälkeen meillä on vapaata aikaa. Puolenpäivän maissa lähdemme satamaan, jossa nousemme Balatonjärven risteilyalukseen. Seilaamme yhteen alueen luonnonkauneimmista paikoista, Tihanyn niemelle. Meillä on perillä vapaata aikaa nauttia alueen palveluista ja maisemista. Jatkamme kaupunkijunalla läheiselle viinitilalle, joka toimii myös matkailutilana. Tilan isäntäväki esittelee meille viini- ja maaseutumatkailuyritystään. Maistelemme viinejä pienten suolapalojen kera. Palaamme alkuillasta hotellille.

PE 27.9 HEVOSTILA, MAATILAMATKAILU
Nautimme aamupäivän omassa rauhassa. Iltapäivällä siirrymme bussiin ja suuntaamme lautalle, joka vie meidät Balatonjärven etelärannalla sijaitsevalle hevostilalle. Tilalla saamme seurata husaarien uskomatonta hevostenkäsittelytaitoa. Nautimme tilalla päivällisen paikallisviinin kera. Illaksi palaamme hotellille, jossa nautimme illallisen.

LA 28.9. KOTIMATKA
Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Budapestia, jossa linja-automme laskee meidät kyydistä kauppahallin ja keskustan kävelykadun tuntumaan. Meillä on omaa aikaa viimeisiin ostoksiin ja tunnelmointiin Budapestissa. Sovittuun aikaan palaamme bussille ja menemme lounaalle paikallisravintolaan (kolme ruokalajia, ruokajuomana vesi). Klo 17.00 saavumme Budapestin lentoasemalle. Klo 19.15 lähtee Finnairin lento Helsinkiin, jonne kone laskeutuu klo 22.35.
Hyvää kotimatkaa.

Matkan hinta:
• Jaetussa kahden hengen huoneessa on 1 530 €/hlö
• Yhden hengen huoneen lisämaksu on 190 €/hlö

Hinta sisältää:
• Edestakaiset suorat lennot turistiluokassa Helsingistä Budapestiin.
• Unkarissa edestakaiset opastetut lentokenttäkuljetukset.
• Trio Travelsin ammattioppaan mukanaolon koko perillä olo ajan.
• Ohjelmassa mainitut hintaan kuuluvat retket ja sisäänpääsymaksut.
• Majoituksen ***-tason turistihotellissa jaetussa 2hh aamiaisella.
• Ohjelmassa mainitut ruokailut (6 kpl illallista, kolme lounasta) mainituilla juomilla, kaksi
suolapalalounasta viinimaistajaisien yhteydessä.
• Kaikki ohjelmassa mainitut hintaan kuuluvat retket sisäänpääsymaksuineen.
• Lentokenttämaksut ja arvonlisäverot.
• Maatilan Pellervon edustaja on mukana matkanjohtajana koko matkan ajan.

Hinta ei sisällä:
• Matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme kaikille matkustajille.
• Messuille sisäänpääsyä ja Budapestin julkisten kuluneuvojen maksuja.
• Ohjelmassa mainitsemattomia palveluja.
• Trio Travels Oy:n palvelumaksua.
Matkan maksaminen:
• Matka laskutetaan kahdessa erässä: 1) Ennakko- ja varausmaksu 250 €/hlö laskutetaan n. 10 vrk ilmoittautumisesta.
Trio Travelsin palvelumaksu 15 €/hlö laskutetaan ennakkomaksun yhteydessä. 2) Loppumaksu laskutetaan eräpäivällä n. 45 vrk ennen lähtöä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut 8.8.2013 mennessä:
Päivi Lindgrén p. 020 756 8615
paivi.lindgren@triotravels.fi

Matkanjärjestäjä: Trio Travels Ltd Oy

Jaa artikkeli