Kun sielu lepää

Lukijamatka lennättää Itävallan alppimaisemiin, ottamaan vastaan yläniityiltä laaksoon kotiutuvaa kellokaulaista karjaa, ihastelemaan Mainaun kukkaissaarta, tutkimaan ruoka- ja käsityöperinnettä. Matkan päätteeksi pyörähdetään Baijerin pääkaupungissa.

Torstai 11.9.

Lufthansan lento Helsinki–München klo 13.00–14.35. Suomalainen opas on meitä vastassa ja jatkamme bussilla Itävallan läntisimpään osavaltioon Vorarlbergiin ja siellä Bregenzerwaldiin. Matkalla nautimme lounaan. Illaksi saavumme Aun kylään ja majoitumme viehkoon Alpenhotel Postiin ****, jonka saunakin on käytössämme. Idyllisessä 2000 asukkaan vuoristokylässä alppiseutujen arkkitehtuuri on läsnä, ja ympäröivä luonto on sielun sinfoniaa. Illalliselle kokoonnumme hotellin ravintolaan.

Perjantai 12.9.

Aamiainen, lounas, illallinen. Yksi matkan kohokohdista on karjan juhlakulkue, kotiuttaminen kesäisiltä ylälaitumilta. Ajamme Schwarzenbergin kauniiseen alppikylään. Täällä vuoristoniittyjä kutsutaan nimellä alpe ja siksi laaksoon palaamisen juhla on Alpabtrieb. Tapahtuma markkinoineen on viljelijöiden työvuoden juhlista suurin ja 400-vuotias perinne onkin päässyt Unescon kulttuuriperintölistalle. Nautojen pisin kulkue taittaa noin 9 tunnin kävelymatkan. Tapahtumaan kokoontuu väki kaukaisistakin laaksoista. Tunnelma on aito ja ainutlaatuinen: tavataan tuttuja, tuumaillaan käsitöitä, maistellaan kotoista ruokaa, iloitaan.

Lounaan nautimme vanhalla puukatteisella Negrellin sillalla, minkä jälkeen vierailemme maatilalla, missä saamme maistella tilan tuotteita: hunajaa, suklaata, liköörejä ja snapseja. Palaamme hotelliin illalliselle.

Lauantai 13.9.

Aamiainen, lounas, illallinen. Vietämme monimuotoisen käsityön ja paikalliskulttuurin päivän. Tutustumme markkinoiden antiin, ja maittavan alppilounaan nautimme viehättävässä majatalossa. Hienolla paikalla sijaitsevalla vuoristotilalla on jo pari vuosikymmentä tehty sekä lehmien että vuohien maidosta herkullista tuorejuustoa. Herasta valmistetaan luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita. Juustotilan jälkeen poikkeamme katsomaan perinteisten alppikamppeitten valmistamista; alppiseuduillahan yhä mieluusti pukeudutaan arjessakin ainakin osittain kansallisvaatteisiin. Arkkitehtonisesti merkittävässä rakennuksessa toimivat ompelimo, opetuskeskus ja museo. Täällä on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua sukupolvelta toiselle siirtyvään perinteeseen. Kotiudumme päivän reissun jälkeen hotelliin ja sen illalliselle.

Sunnuntai 14.9.

Aamiainen, lounas, illallinen. Vorarlbergin osavaltiossa on kirjallisia todisteita viininviljelystä aina 1 000 vuoden takaa, ja viljelyn keskus on Feldkirchin kaupunki. Köynnöksiä kasvatetaan rinteillä aivan kasvurajan tuntumassa, minkä mahdollistaa lämmin syksyinen fön-tuuli. Tutustumme viiniviljelyyn sekä 600-vuotiaaseen viinikellariin. Maistelemme tuotteita ja nautimme perinteikkään kylmän lounaan, Brettljausen. Iltapäivän vietämme ulkoillen ja illalliselle kokoonnumme hotelliimme.

Maanantai 15.9.

Aamiainen, lounas, illallinen. On aika sanoa näkemiin ihastuttavalle alppihotellille. Lähdemme bussilla Saksan Meersburgiin (1,5 tuntia) ja edelleen Bodenjärven Mainaun kukkaissaarelle. Vuonna 1932 ruotsalainen kreivi Lennart Bernadotte ihastui saareen ja ryhtyi rakentamaan siitä paratiisia. Nykyisin saarta ja sen kukkaloistoa vaalivat kreivin perilliset. Vuosittain Mainaulla vierailee yli miljoona puutarhanystävää ja alan ammattilaista. Tutustumme rehevään kasvillisuuteen ja myös lounastamme saarella. Matka jatkuu Müncheniin (n. 3 tuntia). Majoitumme Daniel-hotelliin*** aivan kaupungin keskustassa. Illalliselle menemme peribaijerilaiseen ravintolaan.

Tiistai 16.9.

Aamiainen, lounas. Luovutamme hotellihuoneet ja lähdemme tutustumaan Baijerin liittovaltion pääkaupunkiin. Kierroksen aikana näemme Münchenin keskeisimmät nähtävyydet. Lounaan jälkeen jää aikaa katsella keskustaa ja tehdä tuliaisostoksia. Bussi kuljettaa meidät lentokentälle. Lento Helsinkiin klo 19.05–22.30.

Matkan hinta: 1495 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Hintaan sisältyy:

Matka maksaa 1 495 € / henkilö, lisämaksu yhden hengen huoneesta 160 euroa. Hintaan sisältyvät lennot Helsinki–München–Helsinki Lufthansan reittivuorolla turistiluokassa; majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa; ohjelmassa mainitut ruokailut (ei sisällä ruokajuomia); bussikuljetukset kohteessa; ohjelman mukaiset retket ja pääsymaksut kohteisiin; suomenkielisen oppaan palvelut.

Matkavakuutus ei sisälly matkan hintaan, mutta suosittelemme sen ottamista ennakkomaksun maksamisen yhteydessä, koska matkasta ei peritä peruutusturvamaksua. Sairastapauksessa vakuutus korvaa peruutuskuluja. Hintaan eivät myöskään sisälly liityntälennot Helsinkiin eikä palvelumaksu 10 € / lasku.

Matkavaraukset: Kouvolan Matkatoimisto, (05) 744 3100.

Kodin Pellervossa lisävalaistusta antaa päätoimittaja Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, 040 590 5332.

Matkavaraukset: 

Kouvolan Matkatoimisto Oy,
p. (05) 744 3100 tai matkat@kouvolanmatkatoimisto.fi

Kodin Pellervossa lisävalaistusta matkasta antaa päätoimittaja Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, p. 040 590 5332

Kuvat Jarmo Uusi-Rintakoski

 

Jaa artikkeli