Tuulimyllyjen maahan

Amsterdam, Rotterdam ja Delft. Siinä puukenkämaan kolme kiinnostavaa kohdetta. Ohjelma osoittaa, että muutamassa päivässä ehtii nähdä paljon.

Keskiviikko 8.6.

Finnairin lento Helsinki–Amsterdam klo 08.10–09.45. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä, mistä lähdetään Amsterdamin kiertoajelulle. Retkellä nähdään mm. Dam-aukio, kuninkaallinen palatsi, entinen juutalainen kaupunginosa, Waterloopleinin kirpputori, Amsteljoki ja Laiha silta sekä poiketaan Coster Diamonds -timanttihiomossa. Majoittuminen kaupungin keskustassa sijaitsevaan Nh Museum Quarter -hotelliin****. Lounasristeily. Iltapäivällä jää vapaata aikaa.

Torstai 9.6.

Aamiainen, lounas. Retki maaseudulle. Vierailemme viinitilalla sekä juustosta, vanhasta arkkitehtuurista ja silloista kuulussa Edamissa. 600-vuotias Volendamin kylä Markermeerin rannalla elää kalastuksesta. Pikku taloineen ja kanavineen kylä tarjoaa omaleimaisen ja romanttisen tunnelman. Paluu hotelliin myöhään iltapäivällä.

Perjantai 10.6.

Aamiainen, kakkukahvit, lounas, illallinen. Delft on yksi Hollannin kauneimmista kaupungeista, kaupunkioikeudet se sai jo vuonna 1246. Delft tunnetaan taiteesta ja sinivalkoisesta posliinista (ks. seur. aukeama). Tuotannon kulta-ajoilta jäljellä on yksi posliinitehdas, Koninklijke Porceleyne Fles. Opastetulla kierroksella tutustumme posliinin valmistukseen ja antiikkikokoelmaan. Lounaan jälkeen vapaa-aikaa Delftissä.

Varsin erikoisissa tunnelmissa nautitaan illallinen italialaistyyppisessä Pasta e Basta -ravintolassa (sanatarkasti: Pastaa ja riittää, luontevasti: Pasta ja piste). Ravintolan tarjoilijat ovat koulutettuja laulajia. Niinpä he viihdyttävät työnsä lomassa vieraita esittämällä tunnettuja aarioita. Musiikillisessa ravintolassa alkupalatkin on katettu flyygelin sisään!

Lauantai 11.6.

Aamiainen, lounas. Hotellihuoneiden luovutus ja lähtö Rotterdamiin. Kierroksella tutustutaan mm. kauppahalliin ja Suomen merimieskirkon toimintaan. Rotterdamin arkkitehtuurin erikoisuuksia ovat mm. kuutiotalot sekä arkkitehti Rem Koolhaasin suunnittelema 150 metriin kurottava kolmen lasitalon kokonaisuus. Monesti palkitun Koolhaasin rakennustaidetta on ympäri maailmaa. Näkemisen väärti on myös Rotterdamin huippumoderni rautatieasema. Lounas nautitaan merimieskirkolla.

Kuljetus Amsterdamin lentokentälle. Finnairin lento Amsterdam–Helsinki klo 18.45–22.10.

Matkan hinta

Matka maksaa 1 290 € /hlö 2 hengen huoneessa; lisämaksu 1 hh 150 €.

Hintaan sisältyvät Finnairin lennot; suomenkielinen opastus; majoitus mainitussa hotellissa; ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja ateriat; marginaalivero. Lisämaksusta: matkavakuutus, liityntälennot Helsinkiin, ruokajuomat.

Toimistokulut 10 € / lasku.

Varaukset: Kouvolan Matkatoimisto Oy, (05) 744 3100, sinikka.laukas@kouvolanmatkatoimisto.fi.

Lisävalaistusta Kodin Pellervossa antaa päätoimittaja Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, 040 590 5332.

Jaa artikkeli