Kerää materiaalia luonnosta ja väännä rautalangasta numeroita tai kirjaimia. Varvut, ohuet oksat ja talventörröttäjät taipuvat talonumeroiksi, nimikylteiksi tai vaikka tienviitoiksi.

Tässä kuvassa Pufnimikyltti on koristeltu myöhemmin uudelleen. Valkoisen spraymaalin sijaan koukeroiset kirjaimet ovat saaneet kruunauksen siroista pakkasen kuihduttamista sananjalan pikkulehdyköistä.

Tarvitset

  • Taipuisia luonnonmateriaaleja, kuten varpuja ja ohuita taipuisia oksia
  • Erilaisia talventörröttäjiä
  • Vahvaa rautalankaa tai metallisia pesulahenkareita
  • Yleis- tai kärkipihdit
  • Voimapihdit
  • Oksasakset
  • Ohutta rauta- tai sidontalankaa

Pöllien päällä olevat numerot on taivuteltu parista pesulahenkarista. Koristeluun on käytetty mustikan- ja puolukanvarpuja. Vihreät varvut ovat kuivuneet kauniin ruskeiksi.

Tee näin

1. Taivuttele vahvasta rautalangasta tai pesulahenkarista haluamasi kirjain tai numero. Leikkaa tarvittaessa henkarista ripustinkoukku pois. Jos teet koristeellisia muotoja, käytä taivuttelemisen apuna kärkipihtejä.

2. Kieputtele rautalankanumeron tai -kirjaimen päälle taipuisia oksia tai varpuja ohuen rauta- tai sidontalangan avulla. Tässä vaiheessa voit vielä tarkentaa ja korjailla haluamaasi muotoa. Huomioi, mihin suuntaan kasvit taipuvat luontevasti, niin saat kauniin pehmeitä ja luonnollisia muotoja.

3. Jos teet isoja numeroita tai kirjaimia, voit päällystää rautalangan ensin oksilla tai heinillä. Käytä päällimmäiseen kerrokseen kasveja, jotka haluat parhaiten näkyville.

4. Kieputtele rautalangasta sopiva lenkki ripustamista varten ja kiinnitä se sopivaan paikkaan.

5. Valmiisiin kirjaimiin ja numeroihin voit helposti lisätä uusia koristeita myös jälkikäteen. Monet kasvit kuivuvat kauniisti ja vaihtavat väriä. Halutessasi voit lisätä uudet, väreihin sointuvat koristeet eri kasvukauden kasveista.

Kuvan Puf-kirjaimet on taivuteltu ohuista oksista, jotka on kiinnitetty vahvan rautalangan päälle. Sitomiseen on käytetty ruosteista, vanhaa rautalankaa. Kirjaimien päälle on suihkautettu aavistus valkoista spraymaalia.

Vanha numeropari on päällystetty uudelleen mustikanvarvuilla. Uusista varvuista voi sitoa taipuisan varpupötkylän ohuen rautalangan avulla. Valmis pötkylä on helppo sitoa vanhoihin numeroihin. Näin syntyy kaksivärinen numerokoriste.

Pesulahenkarit taipuvat niin kirjaimiksi kuin numeroiksi. Joskus jopa ripustuskoukun voi käyttää hyödyksi, ilman että sen leikkaa pois. Myös leikatun ripustinkoukun voi hyödyntää, kun sen kiinnittää uudelleen sopivaan kohtaan. Voimapihdit saattavat olla tarpeen henkarin katkaisemisessa.

Oveen kiinnitetty numero viisi on saanut asunsa erilaisista talventörröttäjistä. Monet kuihtuneet heinät ovat väreiltään herkkiä ja kauniita. Tämä numero on viimeistelty sananjalan lehdyköillä ja mustilanhortensian kukinnoilla.

Jaa artikkeli