Virkkaa kesäinen Siksak-matto vaikka kesäkotiin. Sen kuviot tuovat mieleen aaltojen liplatuksen ja ulapan taaksen laskeutuvan auringon.

Koko: n. 80×138 cm.

Tarvikkeet: 1 kg luonnonvalkoista (Vanilja), 1 kg petrolinsinistä (Lampi), 0,3 kg keltaista (Ohra) Luomu-Ella-ontelokudetta (100 luomupuuvilla, 1 kg = n. 220 m, lev. 10 mm). Virkkauskoukku 7 tai 8 mm käsialan mukaan.

Tiheys: 3,5 krs = n. 10 cm.

Työohje: Virkkaa petrolilla kuteella aloitusketjuun 74 kjs. 1. krs: Virkkaa 1 p 4. kjs:aan (työssä on nyt 2 p), *3 p, kavenna 3 p yhteen (= *ota lanka koukulle, vie koukku seuraavan s:n läpi, ota lanka koukulle ja vedä se koukulla olevien kahden ensimmäisen s:n läpi*, toista *–* vielä 2 kertaa, ota taas lanka koukulle ja vedä se koukulla olevien 4 s:n läpi.), 3 p, 3 p samaan kjs:aan*, toista *–* krs loppuun mutta lopeta viimeinen toisto 2 p samaan kjs:aan. Käänny. 2. krs: 3 kjs, 1 p ensimmäiseen p:seen, *3 p, kavenna 3 p yhteen, 3 p, 3 p samaan s:aan*, toista *–* krs loppuun mutta lopeta viimeinen toista 2 p samaan s:aan. Käänny. 3. krs: Virkkaa kuten 2. krs. Vaihda sitten työhön luonnonvalkoinen kude. Tee värinvaihto krs:n lopussa aina näin: vedä uusi väri koukulla olevien viimeisten 2 s:n läpi. Toista 2. krs:sta ja seuraava raidoitus 6 kertaa: 3 krs luonnonvalkoinen, 1 krs keltainen, 3 krs petroli.

Viimeistely: Päättele langat ja ompele niiden päät muutamalla pistolla nurjalle puolelle silmukoiden sisään, jolloin ne eivät purkaudu pesussa. Höyrytä valmis matto nurjalta pellavan säädöllä. Pese aina tarvittaessa käsin.

Malli: Lappajärven Värjäämö, Heli Lappinen.

Lanka- ja ohjetiedustelut: Lappajärven Värjäämö Oy, 040 838 5449, filona.fi

Jaa artikkeli