Koko: Läpimitta n. 30 cm.

Tarvikkeet: 100 g limenvihreää (28) paperinauhaa 0,8 (100 % paperi, 100 g = n. 92 m). Heteisiin n. 2,2 m keltaista (10) ja lehtiin 20 m ruohonvihreää (11) paperinarua 0,8 (100 % paperi, 200 g = 175 m). Kukkiin 72 cm keltaista (10) ja 84 cm valkoista (1) vahvaa paperinarua 0,16 (100 % paperi, 60 g = n. 10 m). 25 cm metallirengas, muoviämpäri, sakset ja liima.

Työohje: Keri limenvihreä paperinauha ja ruohonvihreä paperinaru. Leikkaa paperinarusta 30 cm:n pituisia pätkiä 6 kpl kranssin sitomiseen, 20 cm:n pituisia pätkiä 6 kpl kukkien varreksi ja keri n. 20 m runkoa varten.

Heteet: Leikkaa keltaisesta paperinarusta heteitä varten 13 cm:n pituisia pätkiä 2 kpl ja n. 5 cm heteiden sitomiseen. Tee pidempien narujen päihin solmut ja taita ne keskeltä kahtia. Avaa lyhyt narunpätkä, liimaa ja kierrä se tiiviisti heteiden taitteen päälle n. 2 cm matkalta.

Teriö: Leikkaa keltaisesta vahvasta paperinarusta 6 cm:n pituisia pätkiä 2 kpl. Kostuta naruja kevyesti ja avaa ne arkeiksi. Liimaa kuivien arkkien leikkaamattomat sivut yhteen niin, että muodostuu sylinteri. Supista sylinterin alareunaa suppiloksi ja taivuta yläreunaa ulospäin n. 2 cm:n matkalta. Pujota sitten hedenippu suppilon sisään, liimaa ja supista suppilon alareuna heteiden sidontakohdan päälle.

Terälehdet: Leikkaa valkoisesta vahvasta paperinarusta 7 cm:n pituisia pätkiä 2 kpl. Kostuta ja avaa narut. Taita arkit leveyssuunnassa kolmeen yhtä suureen osaan. Leikkaa taitoksen molemmat sivut 5,5 cm:n matkalta kaareviksi ja avaa taitos. Supista nämä kolmen terälehden suikaleet alareunoistaan, liimaa ja muotoile ne teriön alaosan ympärille. Anna liiman kuivua. Tee lopuksi kukan varsi näin: Ota 20 cm vihreää paperinarua ja avaa sen toinen pää. Liimaa ja kierrä avattu pää kannaksi kukan tyveen.

Runko: Päällystä ensin metallirengas limenvihreällä paperinauhalla näin: Ota nauhasta n. 2 m ja tasoita sitä auki. Kierrä ja liimaa nauha sitten tiiviisti metallirenkaan ympärille. Tee tämän jälkeen kranssin pohja näin: Laita ämpäri alassuin ja metallirengas vanteeksi ämpärin päälle. Kierrä n. 70 g paperinauhaa vanteen kohtaan ja jätä loppunauha odottamaan. Ota paperinarukerä ja jatka kiertämistä sillä. Teippaa narunpää lopuksi ämpärin kylkeen ja kierrä loput paperinauhasta narun päälle. Pujota ja solmi apulanka metallirenkaan alta kranssin ympärille ja poista runko ämpäristä. Solmi kukat runkoon umpisolmuilla tasaisin välein ja jätä varsien päät etupuolelle. Kierrä sidontanarut kukkien kohdista kranssin ympärille ja kiristä sidontakohdat niillä paikoilleen. Tee sidontanaruihin tiukat solmut kranssin etupuolelle ja tarkista samalla kukkien paikat. Etupuolella on nyt 3 vihreää narunpäätä. Lyhennä narut, avaa niiden päät ja kierrä ne kärjistään takaisin kiinni niin, että päihin muodostuu n. 3 cm:n pituiset lehdet.

Malli: Lappajärven Värjäämö, Leena Olli. Lanka- ja ohjetiedustelut: Lappajärven Värjäämö, 040 838 5449, filona.fi.

 

 

Jaa artikkeli