Koko: Yksi koko.

Lapasen mitat: Ympärysmitta 23 cm, pituus 27,5 cm, peukalon ympärys 9 cm, peukalon pituus 7 cm.

Tarvikkeet: 2-säikeistä Villava-lankaa (100 % suomalainen villaa, 100 g = n. 270 m) 40 g tummanharmaata (4) ja 36 g beigeä (6). Sukkapuikot 2,5 ja 3 mm tai käsialan mukaan.

Sileä neule: Neulo suljettuna neuleena koko ajan oikein.

Ainaoikeinneule: Neulo suljettuna neuleena. 1. krs: Nurin. 2. krs: Oikein. Toista 1.-2. krs:ia.

Joustineule kirjoneuleena: Neulo kokoajan *1 n tummanharmaalla ja 1 o beigellä*.

Kirjoneule: Neulo ohjeen ja ruutupiirrosten A ja B mukaan.

Tiheys: 22 s ja 22 krs = 10 cm.

Työohje: Neulo ensin oikean käden lapanen. Luo tummanharmaalla langalla neljälle ohuemmille puikoille 58 s = 14+15+14+15 s. Neulo ensin ainaoikeinneuletta 8 krs. Neulo sitten joustinneuletta kahdella värillä 15 krs. Vaihda työhön paksummat puikot ja aloita kirjoneule ruutupiirroksen A mukaan. 1. krs: Neulo 31 s, lisää peukalokiilaa varten 1 s (= nosta silmukoiden välinen lankalenkki puikolle ja neulo se kiertäen eli takareunastaan oikein, neulo 3 s (= ruurupiirroksen A s:t 32.-34.), lisää 1 s (= nosta silmukoiden välinen lankalenkki puikolle ja neulo se oikein), neulo kerros loppuun piirroksen mukaan. Jatka kämmenosaa piirroksen A ja peukaloa piirroksen B mukaan ja lisää samalla 1 s peukalokiilan molemmilla puolilla vielä 5 kertaa joka 3. krs. 19. krs: Siirrä peukalokiilan 15 s apulangalle ja luo niiden tilalle 3 s. Jatka piirroksen A mukaan. Kun jäljellä on 6 s katkaise langat ja vedä beige lanka kahdesti viimeisten silmukoiden läpi.

Peukalo: Poimi apulangan 15 s puikolle ja 11 s peukaloaukon reunasta = 26 s. Jaa silmukat neljälle puikolle 7+8+6+5 s. Neulo ruutupiirroksen B mukaan, kunnes jäljellä 6 s. Katkaise langat ja vedä tummanharmaa lanka kahdesti viimeisten silmukoiden läpi. Päättele langat nurjalle puolelle. Neulo vasemman käden lapanen samoin mutta tee peukalonaukko kerroksen loppuun.

Malli: Päivi Heiman-Harju. Lanka- ja ohjetiedustelut: Lankava, 06 434 5500, lankava.fi.

Jaa artikkeli