KOKO: 18x12x13 cm.

TARVIKKEET: Moi-punoslankaa (80 % kierrätyspuuvilla, 20 % polyesteri, 500 g = n. 300 m), 250 g luonnonvalkoista (52), 40 g mustaa (70). Virkkauskoukku 4 mm.

Tiheys: 16 s ja 14 krs = 10 cm.

Tekniikka: Virkkaa kori tasona kiinteillä silmukoilla kaavion mukaan. Lue kaavion parittomat eli oikean puolen kerrokset oikealta vasemmalle ja parilliset vasemmalta oikealle. Kuljeta mustaa lankaa silmukoiden sisässä koko työn ajan mutta jätä se lankalenkkien kohdalla työn oikealle puolelle, jonne niistä muodostuu koivun kuorta muistuttava kuvio. Huomioi, että musta lanka pysyy kireällä koko työn ajan. Virkkaa kerrosten viimeinen silmukka aina ilman mustaa lankaa.

Lyhenteet: krs = kerros, s = silmukka, kjs = ketjusilmukka, ks = kiinteä silmukka, op = oikea puoli, np = nurja puoli.

TYÖOHJE

Virkkaa 3 erillistä kappaletta: 2 sivukappaletta ja 1 keskikappale.

Sivukappaleet: Virkkaa valkoisella langalla aloitusketjuun 19 kjs.

1. krs (op): Virkkaa mustan langan kanssa 1 ks 2. kjs:aan koukusta lukien eli virkkaa musta lanka samalla silmukan sisään. Jatka virkkaamalla mustan langan kanssa 1 ks jokaiseen s:aan ja viimeinen s ilman mustaa lankaa = 18 s.

2. krs (np): 1 kjs (= kerroksen 1. s), virkkaa 1 ks mustan langan kanssa (= musta lanka silmukan sisään), jätä sitten musta lanka op:lle, virkkaa 4 ks ilman mustaa lankaa, 4 ks mustan langan kanssa, 5 ks ilman mustaa lankaa, 3 ks mustan kanssa ja käännä.

3. krs: 1 kjs, virkkaa 8 ks mustan kanssa, jätä sitten musta lanka op:lle, virkkaa 4 ks ilman mustaa ja 5 ks mustan kanssa, käännä.

4. krs: 1 kjs ja 1 ks jokaiseen s:aan.

5.–14. krs: Virkkaa kaavion mukaan. Katkaise ja päättele lopuksi musta lanka. Jatka sitten reunustamalla kappale valkoisella. Aloita oikeasta yläkulmasta: Virkkaa 1 ps jokaiseen yläreunan s:aan (= 18 ps), pitkälle sivulle 1 ks jokaisen kerroksen kohtaan (= 13 ks), 3 ks kulmaan, 1 ks jokaiseen alareunan s:aan (18 ks), 3 ks kulmaan ja 1 ks jokaisen kerroksen kohtaan (= 13 ks). Katkaise ja päättele lanka. Tee toinen samanlainen pala.

Keskikappale: Virkkaa valkoisella langalla aloitusketjuun 29 kjs.

1. krs (op): Virkkaa 1 ks 2. kjs:aan koukusta lukien, sitten 27 ks mustan kanssa. Muista virkata viimeinen s ilman mustaa lankaa, käännä.

2. krs: 1 kjs, virkkaa 2 ks mustan kanssa, jätä musta lanka op:lle, virkkaa 4 ks ilman mustaa, 6 ks mustan kanssa, 5 ks ilman mustaa, 4 ks mustan kanssa, 4 ks ilman mustaa, 2 ks mustan kanssa, käännä.

3. krs: 1 kjs ja ks jokaiseen s:aan, käännä.

4. krs: 1 kjs, 4 ks mustan kanssa, 5 ks ilman mustaa, 9 ks mustan kanssa, 5 ks ilman mustaa, 5 ks mustan kanssa, käännä.

5.–14. krs: Virkkaa kaavion mukaan.

15.–35. krs: Virkkaa korin pohjaa varten 21 krs valkoisella ja samalla musta lanka s:oiden sisään.

36.–49. krs: Virkkaa kaavion mukaan. Katkaise ja päättele lopuksi musta lanka. Jatka reunustamalla kappale oikealta puolelta valkoisella. Virkkaa ensin 1 ps jokaiseen yläreunan s:aan (= 28 ps), sitten 1 ks jokaisen kerroksen kohtaan (= 50 ks), 1 ps aloitusreunan jokaiseen s:aan (= 28 ps) ja lopuksi 1 ks jokaisen kerroksen kohtaan (= 50 ks). Katkaise ja päättele lanka.

VIIMEISTELY

Laita sivukappale keskikappaleen alle, nurjat puolet vastakkain ja yläreunat kohdakkain. Virkkaa kappaleet yhteen kiinteillä silmukoilla. Aloita keskikappaleen yläkulmasta. Jätä sauman alkuun ja loppuun n. 30 cm lankaa tukiompeleita varten. Sauman pituus on 50 ks ja se jää näkyville työn oikealle puolelle. Kiinnitä toinen sivukappale vastaavasti. Ompele sivusaumojen päihin muutama tukiommel käsin, jotta sauman päät eivät venähdä käytössä.

Suunnittelija: Molla Mills. Lanka- ja ohjetiedustelut: Lankava, (06) 434 5500, lankava.fi.

 

Jaa artikkeli