Virkattu matto pukee kotilattiankin juhlaan.

Virkattu matto

KOKO: 82×175 cm.

TARVIKKEET: Lankava Lilli -ontelokudetta (80 % kierrätyspuuvilla, 20 % polyesteri, 1 kg = n. 220 m) 1,3 kg punaista (14), 1,3 kg viininpunaista (15), 0,9 kg pellavanbeigeä (24), 0,8 kg luonnonvalkoista (2) ja 0,9 kg mustaa (20). Virkkauskoukku 7 mm ja 9 mm tai käsialan mukaan.

Tiheys: 9 s ja 9 krs = 10 cm.

TYÖOHJE: Virkkaa mustalla kuteella ja pienemmällä koukulla aloitusketjuun 74 kjs. Jatka isommalla koukulla.

1 krs: Virkkaa 1 ks 2. kjs:aan (koukulla olevaa ei lasketa), *1 kjs, jätä 1 kjs väliin, 1 ks*, toista *-* krs loppuun = 37 ks.

2. krs: 1 kjs, *1 ks kjs:aan, 1 kjs*, toista *-* krs loppuun, 1 ks reunan ketjusilmukkaan = 37 ks. Toista 2. krs:sta ja seuraavaa raidoitusta: *3 krs musta, 7 krs punainen, 3 krs valkoinen, 7 krs viininpunainen, 3 krs musta, 7 krs beige, 3 krs valkoinen, 7 krs punainen, 3 krs musta, 7 krs viininpunainen, 3 krs valkoinen, 7 krs beige*, toista *-* vielä kerran. Virkkaa loppuun vielä 3 krs mustalla, 7 krs punaisella, 3 krs valkoisella, 7 krs viininpunaisella ja 3 krs mustalla. Tee värin vaihtuessa ks:n viimeinen langanveto uudella värillä. Päättele kuteet virkkaamalla ne silmukoiden sisään. Virkkaa lopuksi pienemmällä koukulla 1 krs piilosilmukoita. Katkaise lanka ja virkkaa mustalla kuteella samanlainen piilosilmukkakerros maton aloitusreunan oikealle puolelle. Ps-kerros estää maton kulmien rullautumisen.

VIIMEISTELY: Päättele kuteet silmukoiden sisään. Muotoile matto lattialle esim. vanhojen mattojen päälle ja höyrytä nurjalta.

Suunnittelijat: Marja Rautiainen ja Sanna Peltoluhta. Lanka- ja ohjetiedustelut: Lankava, 06 434 5500, lankava.fi.

Jaa artikkeli