Maatiaismuorin blogi

Maatiaismuori Kirsti Hassinen asuu Kolilla Kortelahden pientilalla porokoirat, maatiaiskissat ja -kanat kavereinaan. Maatiaiskotieläimet ja luonto innoittavat häntä kirjoittajana ja valokuvaajana.

Maatiaismuorin blogi: Elon kirjon lipas

19.9.2018 | KIRSTI HASSINEN

Uutiset ja tutkijoiden ennusteet ilmastonmuutoksen vaikutuksista maapallolla ahdistavat. Päivittäin kuolee sukupuuttoon eläimiä, hyönteisiä ja kasveja. Luonnon herkkä systeemi runsaine lajeineen on vaarassa häiriintyä lopullisesti ihmisen ahneuden takia. Siksi haluan, että Kortelahden pientila säilyy elon kirjon runsaana aarrearkkuna.

Maatiaismuori – Laitumelle laskun riemu

20.6.2018 | Kirsti Hassinen

Kun olin vielä opettajantyössä, kevätjuhlapäivä oli aina riemullinen kuin vasikoiden laitumelle lasku. Kun juhlasalissa kaikui Jo joutui armas aika, sydämeen virisi toiveikas odotus ihanasta kesästä. Ikuisena optimistina nautin ehkä eniten juuri tulevan kesän odotuksesta.

Maatiaismuori – Koiramainen kevät

18.4.2018 | KIRSTI HASSINEN

Kevättalvi hurahti koiranpentujen kanssa. Samalla seurasin mediassa vilkkaana lainehtivaa keskustelua epäterveestä koirankasvatuksesta ja ulkomailta pelastettujen ns. rescue-koirien tuonnista.

Maatiaismuori – Punaiseen tupaan

21.2.2018 | KIRSTI HASSINEN

Entinen elämäni muuttui äkkirysäyksellä kuudenkymmenen iässä. Yli kolmekymmentä vuotta kestänyt avioliitto ja tiivis kumppanuus päättyivät yllättäen avioeroon.