Siirry sisältöön

Ainekset

kuudelle

  • 1,2 kg naudan etuselkää, rintaa tai lapaa
  • 2 sipulia
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 palsternakka
  • 1 pullo huokeaa punaviiniä
  • 100 g pekonia
  • 200 g metsä- tai herkkusieniä
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta timjamia, rosmariinia, salviaa ja
  • persiljaa
  • muutama laakerinlehti
  • öljyä paistamiseen

Ohje

  1. Uunin lämpö 150°
  1. Leikkaa lihat reiluiksi paloiksi (noin neljä senttiä kanttiinsa). Ruskista huolella muutamassa erässä öljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä pataan.
  2. Ruskista suikaloitu pekoni. Lisää paloitellut juurekset samaan pannuun, mausta ja kaada pataan lihojen päälle.
  3. Lohkaise voi pannulle, ruskista sienet ja ripottele vehnäjauhot päälle. Sekoita ja lisää ensin tomaattipyree, sitten viini. Kaaputtele hyvät maut paistinlastalla pannusta liemeen.
  4. Kumoa pannun sisältö pataan muiden ainesten päälle. Lisää tarvittaessa vettä kunnes kaikki ainekset peittyvät. Mausta yrteillä, suolalla ja laakerinlehdillä sekä muutamalla pippurilla.
  5. Nosta pata 150-asteiseen uuniin ja anna muhia 3 tuntia kannen alla. Kun lihat ovat pehmeitä ja pata muhkean maukas, tarkista kastikkeen koostumus ja maku. Jos liemi on liian laihaa, tee vielä pieni vehnäjauhosuurus esim. ruokalusikallisesta vehnäjauhoja ja tilkasta vettä. Pyöräyttele suurus pataan ja anna hautua vielä hetken. Lisää suolaa ja mausteita tarpeen mukaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy