
Kiitos tilauksesta!
Jatka tästä Kodin Pellervon verkkosisältöihin
Lisää lukemista
-
-
Pintaa syvemmälle
Muorin matkavinkit Kolille
On onni ja ilo asua keskellä kansallismaisemaa. Vaikka Kolin ikiaikaiset kalliot ja jääkauden muokkaamat vaarat ja saarijonot Pielisellä ovat minulle arkipäivää, niihin ei kyllästy.
-
Puutarha
Omalla pihalla
Sandra Neumanin monipuolinen puutarha Uudessakaarlepyyssä on hurmaava sekoitus vanhanajan miljöötä, moderneja kasviryhmiä ja omavaraisuuden ihannetta.
-
Ajastaika
”Valkoinen lakki ja siinä on lyyra…”
Keskimäen ompelimossa Ilmajoella valmistuu keväisin useita tuhansia ylioppilaslakkeja.
-
Korppu Toscanan tyyliin
Suolaiset cantuccinit
Italian reissulta tuttu korppumainen keksi toimii myös suolaisena. Pötköinä paistettu taikina viipaloidaan lämpimänä ja siivut paahdetaan vielä nopeasti uunissa.
-
Kourallinen karhunlaukkaa
Kevään maku
Vuosia sitten, kun puutarhani oli vasta nupullaan, ostin eräästä torikojusta kolme pienen pientä sipulia. Vaaleat, pitkulaiset sipulit oli kääritty huolellisesti kosteaan sanomalehteen.
-
Vähemmän vapinaa
Sähköä aivoihin
Syväaivostimulaatio tuo helpotusta Parkinsonin tautia, dystoniaa, kahvikuppineuroosia, vaikeaa epilepsiaa tai pakko-oireista häiriötä sairastaville.
-
Sitkeät sopeutujat
Maatiaisuuden ylistys
Tänä keväänä tulee minulle 10 vuotta täyteen Maatiaismuorina Kolin Kortelahdessa. Omat maatiaiseni ovat tuoneet ilon ja merkityksen arkipäiviini ja innostaneet minut valokuvaukseen ja kirjoittamiseen.
-
Sunnuntain sulostus
Vihreä vohveli
Paistetaan nokkosletut vaihteeksi vohveleiksi. Uppomunalla ja kylmäsavulohella päällystetty paistokas on luksunen aamupala tai brunssiherkku.