kuudelle alkuruuaksi
600 g punajuuria
100 g salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl kapriksia
muutama timjamin ja persiljan oksa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl kokojyväsinappia
suolaa ja mustapippuria
lisukkeeksi
1 rkl rakuunasinappia
1 rkl raastettua piparjuurta
1½ dl majoneesia
Pese ja halkaise punajuuret. Nosta puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinnat alaspäin. Paahda 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia kunnes juurikkaat ovat melko pehmeitä.
Irrota kuoret. Pyöräytä punajuuret nopeasti sauva- tai tehosekoittimella karkeaksi rouheeksi. Voit toki hienontaa ne veitselläkin.
Lisää viinietikka ja sinappi, hienonnetut kaprikset, sipulit ja yrtit, mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä kylmäksi. Pyöräytä massasta lautasille pallo tai pihvi, tarjoa piparjuurimajoneesin ja rapeakuorisen leivän kanssa.