Siirry sisältöön

Ainekset

12 pullaa

Pullataikina

  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 kananmuna
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita

Voiteluun

  • kananmunaa

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g  vaniljarahkaa
  • 1 dl aprikoosihilloa

Koristeluun

  • tomusokeria

Ohje

  1. Uunin lämpö  225°

Pullat

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon murennettu hiiva, sokeri, suola ja sitruunan kuoriraaste.
  2. Sekoita. Sekoita joukkoon muna ja jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi sulatettu voi.
  3. Anna taikinan kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
    Leivo taikinasta 12 pyöreää pullaa, käytä apuna tarvittaessa hiukan jauhoja. Nosta pullat leivinpaperille uunipellille ja anna kohota vartti.
  4. Voitele pullat kananmunalla. Paista uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Täyte ja koristelu

  1. Vaahdota kerma ja vaniljarahka yhdessä kuohkeaksi. Halkaise pullat vinottain niin, että pulla jää sentin matkalta kiinni.
  2. Lusikoi viillon pohjalle ensin hillo ja sitten rahkavaahtoa pullan reunaan saakka. Tasoita reuna lastalla. Koristele sihtaamalla pinnalle tomusokeria.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy