Siirry sisältöön

Ainekset

ø noin 25 cm vuokaan

Juustovoitaikina

  • 125 g voita
  • 125 g emmentalraastetta
  • 125 g vehnäjauhoa

Täyte

  • 200 g kantarelleja
  • 100 g pekoniviipaleita
  • 2–3 pientä sipulia & silputut varret
  • muutama tuoreen timjamin oksa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 200 g ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl kokojyväsinappia
  • kourallinen emmentalraastetta

Ohje

  1. Uunin lämpö 200°

Juustovoitaikina

  1. Leikkaa voi pikku kuutioiksi ja nypi jauhojen kanssa. Lisää juustoraaste ja sekoita taikinaksi. Voitele piirasvuoka hyvin. Painele taikina ohuelti vuoan pohjaan ja reunoille. Nosta hetkeksi kylmään odottamaan.

Täyte

  1. Leikkaa pekoni noin sentin pätkiksi. Silppua sipulit ja suikaloi varret. Revi sienet pariin kolmeen palaan.
  2. Käristä pekoni pannussa rapsakaksi. Lisää sienet ja sipuli. Paista kunnes sienistä on vesi haihtunut, mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja silputuilla sipulinvarsilla.
  3. Anna jäähtyä hetkisen. Sekoita sillä aikaa ranskankerma, munat ja sinappi vispilällä.
  4. Lusikoi sienipaistos piiraspohjalle ja kaada ranskankermaseos päälle. Raasta pinnalle vielä hiukan juustoa. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut väriä.
  5. Anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy