Siirry sisältöön

Ainekset

neljälle

  • 100 g lehtikaalia
  • 300 g pensaspapuja
  • 5–6 pientä punajuurta
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • reilu nokare voita
  • sitruunamehua
  • suppilovahverosuolaa
  • timjamia
  • mustapippuria

Ohje

  1. Uunin lämpö 200°
  2. Pese punajuuret ja leikkaa kanta pois. Lohko neljään osaan ja mausta uunipellillä tai -vuoassa suppilovahverosuolalla, mustapippurilla, timjamilla ja kylmäpuristetulla rypsiöljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes juurikkaat ovat napakan kypsiä.
  3. Poista pavuista kannat ja ryöppää noin 3 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä. Revi lehtikaali irti varsistaan. Ryöppää lehdet nopeasti ja jäähdytä kylmällä vedellä.
  4. Kun punajuuret ovat kypsiä, lorauta pannulle rypsiöljyä, lohkaise lämpimälle paistinpannulle myös nokare voita. Pyöräytä lehtikaalit, pavut ja punajuuret pannulla, lisää maun mukaan sitruunamehua ja suppilovahverosuolaa. Tarjoa lämpimänä halstratun nieriän kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy