1 punainen paprika
1 kesäkurpitsa
2 pientä punasipulia
1–2 porkkanaa
1 parsakaali
4–5 valkosipulin kynttä
200 g fetajuustoa
suolaa ja mustapippuria
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
Leikkaa kuoritut juurekset ja sipulit sekä muut kasvikset reiluiksi paloiksi, pura parsakaali nupuiksi. Levitä ainekset uunipellille, lorottele päälle hyvää öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää karkeasti murusteltu feta. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto on saanut väriä ja kasvikset ovat napakan kypsiä.
Mausta lopuksi balsamiviinietikalla ja halutessasi myös tuoreilla yrteillä.
PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestelyt
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
neljälle 100 g lehtikaalia 300 g pensaspapuja 5–6 pientä punajuurta kylmäpuristettua rypsiöljyä reilu nokare voita sitruunamehua suppilovahverosuolaa timjamia mustapippuria Pese punajuuret ja leikkaa kanta pois. Lohko neljään osaan ja mausta uunipellillä tai -vuoassa suppilovahverosuolalla, mustapippurilla, timjamilla ja kylmäpuristetulla rypsiöljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes juurikkaat ovat napakan kypsiä. Poista pavuista kannat ja
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.