Rieskahampparit ja varhaiskaalisalaatti
Edellisen sadon perunat palvelevat kunniakkaasti grillissä valmistuvissa potturieskoissa, joiden väliin kesäjuhlien hampurilainen kootaan.
neljälle
500 g (uusia) perunoita
1 punasipuli
100 g kapriksia
100 g oliiveja
100 g pakasteherneitä
suolaa ja mustapippuria
200 g purkki savusärkiä
4 pehmeäksi (7 min.) keitettyä kananmunaa puolikkaina
yrttivinegrettiä
Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Pilko jäähtyneet perunat ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
Yhdistä ainekset tilavaan kulhoon. Lisää oliivit ja kaprikset sekä sulatetut herneet. Mausta salaattipohja suolalla, pippurilla ja yrttivinegretillä, annostele päälle savusärkiä ja 2 munanpuolikasta per syöjä.
PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.