Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tomusokerilla ja vaniljalla maustettu kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mämmiin puolet sitruunamehusta ja kermavaahto, sekoita varovasti nostellen tasaiseksi, kuohkeaksi massaksi.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne lopussa sitruunamehussa kattilassa. Kaada liivateliemi mämmi-kermaseokseen ja sekoita varovasti. Nostele tarjoiluastioihin ja anna asettua kylmässä pari tuntia.
Kuori kokonaiset hedelmät terävällä veitsellä leikkuulaudalla kalvottomiksi. Irrota hedelmälohkot leikkaamalla kalvojen välistä veitsellä: ota kuorittu hedelmä toiseen käteen, leikkaa pienellä terävällä veitsellä reunasta lohkoa seuraten keskustaa kohti. Käännä veitsi ja vedä keskeltä ulos päin.
Pudota irronnut lohko kulhoon ja jatka, kunnes koko hedelmä on käsitelty. Purista lopuksi hedelmänrippeistä mehut kulhoon.
Sekoita hellästi ja mausta mintunlehdillä.
Katso video hedelmien lohkomisestä kalvottomaksi alapuolelta.
Jos video ei käynnisty, voit katsoa sen myös tämän linkin kautta.
PERTTU PAULASTO, reseptit
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, video
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
Hintalappua katsotaan ruokaostoksilla, mutta myös alkuperämaalla on väliä. Yksi ottaa aina kotimaista, toinen puntaroi kustannusten ja suomalaisuuden suhdetta, kolmas nappaa koppaansa parhaan näköistä ja makuista. Kodin Pellervon ruokakorigallup tehtiin elo–syyskuun vaihteessa eri puolilla Suomea.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.