500 g punakaalia 100 g hapankaalia 1 sipuli 500 g leveää nauhapastaa suolaa ja mustapippuria tilkka omenaviinietikkaa muutama oksa tuoretta timjamia 200 g fetajuustoa
öljyä ja nokare voita paistamiseen vettä ja suolaa pastan keittämiseen
Suikaloi kaali ja sipuli. Laita vettä kiehumaan reilunkokoiseen kattilaan, heitä joukkoon pari ruokalusikallista suolaa.
Nosta paistinpannu kuumenemaan hellalle. Lorauta pannulle öljyä, lisää nokare voita ja kuullota punakaali sekä sipuli. Mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla ja tilkalla omenaviinietikkaa. Lisää hapankaali ja anna hautua hiljakseen.
Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on al dente eli napakan kypsää, valuta vesi pois. Kumoa pasta paistinpannulle tai tarjoilukulhoon ja sekoita kaalipaistos siihen. Murenna fetajuusto päälle ja tarjoa lehtikaalipeston kanssa.
Lehtikaalipesto
100 g lehtikaalia kourallinen basilikanlehtiä kourallinen paahdettuja auringonkukansiemeniä 50 g parmesaania 1 ½–2 dl öljyä suolaa ja mustapippuria tilkka sitruunamehua
Revi lehtikaali irti ruodeistaan ja laita basilikanlehtien kanssa kulhoon. Lisää öljy, raastettu juusto, siemenet sekä sitruunamehu ja aja sauvasekoittimella rouheaksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
Hintalappua katsotaan ruokaostoksilla, mutta myös alkuperämaalla on väliä. Yksi ottaa aina kotimaista, toinen puntaroi kustannusten ja suomalaisuuden suhdetta, kolmas nappaa koppaansa parhaan näköistä ja makuista. Kodin Pellervon ruokakorigallup tehtiin elo–syyskuun vaihteessa eri puolilla Suomea.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.