Oikaisu: Herukkaiset kuppikakut
Elokuun lehden Herukkaisten kuppikakkujen ohjeesta puuttuu maidon määrä. Taikinaan tulee 1 ½ dl maitoa.
Tässä korjattu ohje kokonaan.
10–12 kpl
3 1/2 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 kananmunaa
1 1/2 dl maitoa
2 dl punaherukoita
Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voitele muffini- tai kuppikakkuvuoat. Sekoita kuivat ainekset. Riko munat maitoon, vispaa ne kevyesti. Lisää munamaito parissa erässä kevyesti vatkaten. Kääntele lopuksi punaherukat varovasti joukkoon.
Lusikoi taikina hyvin voideltuihin vuokiin. Jätä kohoamisvaraa 1/4 verran. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrutus
200 g ranskankermaa tai rahkaa
1 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
2 rkl marjajauhetta tai muutama tippa punaista elintarvikeväriä
Vatkaa kaikki ainekset vaahdoksi ja pakkaa pursotinpussiin tähtityllan kanssa. Pursota jäähtyneiden kakkusten päälle reipas kasa kuorrutetta. Koristele marjajauhepöläyksellä ja punaherukoilla.

Puutarhatietoa koko vuodeksi
Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!
Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.
224-sivuisessa kalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.
Ennakkohintaan 21 € (+ toimituskulut) 14.11. saakka.