
Kaikki jutut
-
-
Huippuherkku helposti
Wallenbergin pihvit
Mahtava klassikko syntyy siististi pussista pursottamalla. Pannulla käytyään pihvit kypsyvät loppuun uunin lämmössä. Raikastukseksi taiteillaan minttuinen hernetahna.
-
Ajastaika
Jalat katolla, pää pilvissä
Lumenpudottajan sesonki on lyhyt mutta sitäkin fyysisempi. Työpäivä alkaa katoilla ennen kukonlaulua ja päättyy vasta iltamyöhällä.
-
Suolakurkku seuraksi
Reubenin grillileivät
Kerrosleipä New Yorkin malliin täytetään runsaaksi suolalihalla, juustolla ja hapankaalilla. Sitten se paahdetaan rapsakaksi, vaikkapa vohveliraudan syleilyssä.
-
Lukon laitan, uuden alan
Saunamummut elvyttävät saunarituaalien taitoa, perinnettä, jonka olemme kadottaneet. Sulkusaunasta ihminen astuu elämäänsä kuin uudesti syntyneenä.
-
Tiskarin unelma
Yhden kattilan pasta
Pikkutomaattia, mausteista chorizoa, hyvää juustoa. Näpsäkkä pastaruoka ei vaadi paljon vaivaa.
-
Ajastaika
Onko maaltamuutolle vaihtoehtoja?
Maaseudun kuihtumista pidetään itsestäänselvyytenä. Megatrendi kaupungistumista toitotetaan kaikkialla. Ranskassa pääkaupungin vetovoima kuitenkin hiipuu. Onko meilläkin vielä toivoa?
-
-
Vaihtoehto blineille
Piimäletut
Tuorejuusto ja piimä tekevät letuista muhkeita kuin blinit. Samasta taikinasta syntyvät sekä suolaiset että makeat lettuset, kun ruohosipulin säästää suolaspalaosastolle.
-
Paras olo
Syksyn viimeiset löylyt
Oulujoen kelluva rantasauna lämpiää talkoovoimin. Lautalle kuljetaan pikku lossilla. Kaiken kruunaa kirpeän kylmä pulahdus.
-
uniikki aarre
Valtakunnallinen harvinaisuus
Suomessa on enää muutama kyläbaari. Kahvila Annukka Lieksan Nurmijärvellä on yrittäjänsä elämäntapatyö.
-
Puutarha
Marraskuussa
Tuoksuvat valkoiset tasetinkukat kehittyvät vain muutamassa viikossa. Istuta sipulit kosteaan multaan ja pidä huoneenlämmössä.