 
      Kaikki jutut
- 
  
- 
 Huippuherkku helposti Huippuherkku helpostiWallenbergin pihvitMahtava klassikko syntyy siististi pussista pursottamalla. Pannulla käytyään pihvit kypsyvät loppuun uunin lämmössä. Raikastukseksi taiteillaan minttuinen hernetahna. 
- 
 Ajastaika AjastaikaJalat katolla, pää pilvissäLumenpudottajan sesonki on lyhyt mutta sitäkin fyysisempi. Työpäivä alkaa katoilla ennen kukonlaulua ja päättyy vasta iltamyöhällä. 
- 
 Suolakurkku seuraksi Suolakurkku seuraksiReubenin grillileivätKerrosleipä New Yorkin malliin täytetään runsaaksi suolalihalla, juustolla ja hapankaalilla. Sitten se paahdetaan rapsakaksi, vaikkapa vohveliraudan syleilyssä. 
- 
  Lukon laitan, uuden alanSaunamummut elvyttävät saunarituaalien taitoa, perinnettä, jonka olemme kadottaneet. Sulkusaunasta ihminen astuu elämäänsä kuin uudesti syntyneenä. 
- 
 Tiskarin unelma Tiskarin unelmaYhden kattilan pastaPikkutomaattia, mausteista chorizoa, hyvää juustoa. Näpsäkkä pastaruoka ei vaadi paljon vaivaa. 
- 
 Ajastaika AjastaikaOnko maaltamuutolle vaihtoehtoja?Maaseudun kuihtumista pidetään itsestäänselvyytenä. Megatrendi kaupungistumista toitotetaan kaikkialla. Ranskassa pääkaupungin vetovoima kuitenkin hiipuu. Onko meilläkin vielä toivoa? 
- 
  
- 
 Vaihtoehto blineille Vaihtoehto blineillePiimäletutTuorejuusto ja piimä tekevät letuista muhkeita kuin blinit. Samasta taikinasta syntyvät sekä suolaiset että makeat lettuset, kun ruohosipulin säästää suolaspalaosastolle. 
- 
 Paras olo Paras oloSyksyn viimeiset löylytOulujoen kelluva rantasauna lämpiää talkoovoimin. Lautalle kuljetaan pikku lossilla. Kaiken kruunaa kirpeän kylmä pulahdus. 
- 
 uniikki aarre uniikki aarreValtakunnallinen harvinaisuusSuomessa on enää muutama kyläbaari. Kahvila Annukka Lieksan Nurmijärvellä on yrittäjänsä elämäntapatyö. 
- 
 Puutarha PuutarhaMarraskuussaTuoksuvat valkoiset tasetinkukat kehittyvät vain muutamassa viikossa. Istuta sipulit kosteaan multaan ja pidä huoneenlämmössä.