Kolikko tai vodkatilkka ja sokeria maljakkoon, niin tulppaanikimpun ikä pitenee. Näin väittävät nettiniksit, mutta mitä sanoo Susanne Nicol, kukkakauppias ja tulppaanitarhuri.

”Jos jotain maljakkoon laittaisin, niin korkeintaan kukkavirkistettä, jääpalan tai lunta. Enemmän luottaisin kotimaiseen tulppaaniin ja tuoreuteen, jonka tunnistaa jäykkyydestä ja lehtien narinasta sormissa. Tuore kimppu ei ole kaupassa koskaan vedessä, eivätkä kukkien kärjet ole kuivuneet.”

Kotona varsiin leikataan uudet imupinnat ja puketti kääreessään laitetaan viileään veteen puoleksi tunniksi. Sitten poistetaan risat lehdet. Alku­imeytyksen jälkeen vaasissa pidetään vain viitisen senttiä vettä. Muuten varret venähtävät.

”Puhdas vesi kannattaa vaihtaa joka päivä ja yöksi siirtää kukat viileään, vaikka jääkaappiin. Se tuplaa tulppaanin iän.”

Jaa artikkeli