12 hengelle
ø 22–24 cm irtopohjavuokaan

pohja

  • 200 g bastogne-keksejä
  • 100 g voita sulatettuna

täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 250 g pakastemansikoita soseutettuna
  • 1 ½ dl makeaa kuohuviiniä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan kuori + 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kuohukermaa

kiille

  • 2 liivatelehteä
  • ½ dl mansikkamehutiivistettä
  • 1 ½ dl makeaa kuohuviiniä

koristeluun

  • tuoreita mansikoita
  • syötäviä kukkia

POHJA

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja lisää seokseen sulatettu voi.

Painele keksiseos vuoan pohjalle.

TÄYTE

Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Yhdistä kulhossa mansikkasose, 1 dl kuohuviiniä, tuorejuusto, jogurtti, tomusokeri ja sitruunan kuoriraaste sekä -mehu. Vaahdota kuohukerma.

Kuumenna ½ dl kuohuviiniä kattilassa ja sulata siihen valutetut liivatelehdet. Kaada seos mansikka-tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Lisää täytteeseen lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen.

Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia.

KIILLE JA KORISTELU

Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna mehu kattilassa ja sulata siihen valutetut liivatelehdet.

Nosta kattila pois liedeltä ja lisää mehuun loppu kuohuviini. Anna kuohuviinin vaahdon tasaantua ja seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada kiille täysin hyytyneen kakun pinnalle varoen.

Nosta kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään 1–2 tunniksi. Koristele kakku mansikoilla ja kukilla.

Jaa artikkeli