Viime lehdessä (KP4/21) olleesta pannariohjeesta unohtui kanamunien määrä pois. Niitähän tuohon herkkuun laitetaan 3 kappaletta. Tässä koko ohje vielä uudelleen. Pahoittelut virheestä.

pellillinen

2 pkt fetajuustoa
2 rasiaa pikkutomaatteja
6 valkosipulin kynttä
6 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
n. 1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl hyvää öljyä

Säädä uuni lämpenemään 220 asteeseen. Murra feta lohkoiksi uunipellille. Asettele palaset tasaisesti pitkin peltiä. Ripottele myös pikkutomaatit pellille ja palastele valkosipulin kynnet joukkoon.

Loruuttele öljy tasaisesti kaiken päälle. Nosta uuniin noin 15 minuutiksi.

Tee taikina turpoamaan. Sekoita munat ja maito, lisää suola ja vehnäjauhot, kunnes taikina on sopivaa, hiukan paksumpaa kuin lettutaikina.

Kun feta ja tomaatit ovat hiukan pehmenneet uunissa, kaada pannukakkutaikina pellille. Anna kypsyä vielä 20–30 minuuttia, kunnes pannukakku on kumpuileva ja ruskettunut.

Leikkaa paloiksi vasta, kun pannari on kunnolla jäähtynyt.

Jaa artikkeli