1 valmis pyöreä piirastaikina kaupan pakastealtaasta (n. 400 g)
500 g ricottajuustoa
½ dl kuohukermaa
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
500 g kirsikkatomaatteja
muutama oreganon tai basilikan oksa
suolaa ja mustapippuria
hulaus hyvää oliiviöljyä
Sulata taikina jääkaapissa. Säädä uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi. Voitele piirasvuoka ja painele taikina tiukasti reunoille asti.
Kypsennä pohjaa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, valmistele täyte sillä aikaa. Notkista ricottajuusto kermalla. Mausta se sitruunamehulla, raastetulla kuorella, suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa kirsikkatomaatit puolikkaiksi.
Levitä ricotta jäähtyneen pohjan päälle. Asettele tomaatit leikkuupinta ylöspäin piirakan pinnalle. Mausta hyvällä öljyllä, suolalla, mustapippurilla ja oreganon tai basilikan lehdillä.