Yksi marinadi, kolmet vartaat.
Lihaisat
neljälle
500–600 g naudan ulkofileetä
4–6 varrastikkua
marinadi
2 rkl soijaa
4 rkl öljyä
1 tl sokeria
1 tl chilirouhetta
kourallinen tuoretta timjamia
1 valkosipulinkynsi
½ limen mehu
VARTAAT
Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa liha noin 3–4 sentin kuutioiksi. Pujota lihakuutiot vartaisiin ja nosta ne leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.
MARINOINTI
Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Suruuttele sileäksi. Lusikoi marinadi vartaiden päälle. Anna maustua viileässä noin tunnin verran ennen grillausta.
GRILLAA nopeasti kuuman grillin ritilällä tai parilalla.
Kasvisten ystäville
neljälle
8–10 varrastikkua
1 kesäkurpitsa
200 g kuningasosterivinokkaita tai herkkutatteja
VARTAAT
Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa kasvikset ja sienet noin 3–4 sentin kuutioiksi. Pujota kuutiot vartaisiin ja nosta ne leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.
MARINOINTI JA VALMISTUS
Sekoita marinadi lihavartaiden marinointiohjeella ja marinoi kasvikset kuten lihavartaat. Grillaa nopeasti ja käännellen.
Kanaisat
neljälle
500–600 g broilerin maustamatonta paistileikettä
4–6 varrastikkua
VARTAAT
Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa paistileikkeet pitkittäin puoliksi. Pujota puolikkaat vartaisiin useammasta kohtaa toukkamaisesti kiemurtaen. Nosta vartaat leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.
MARINOINTI JA VALMISTUS
Sekoita marinadi lihavartaiden marinointiohjeella ja marinoi kasvikset kuten lihavartaat. Grillaa nopeasti ja käännellen, mutta varmista kypsyys ennen tarjoamista: kypsän linnun lihasneste valuu veitsellä pistettäessä kirkkaana.