Siirry sisältöön

Ainekset

ø 24 cm kakkuvuokaan

Kakkupohja

  • 400 g kurpitsaa
  • 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 ½ dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ tl kanelia
  • 2 tl chai-mausteseosta, valmista tai omatekoista
  • 2 dl öljyä
  • 4 isoa kananmunaa

Kuorrutus ja täyte

  • 300 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Mausteseos

  • 3 tl kanelia
  • 2 tl kuivattua inkivääriä
  • 1 ½ tl muskottipähkinää
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • ripaus mustapippuria

Ohje

Uunin lämpö 175°

Kakkupohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja voitele reunat.
  2. Kaavi kurpitsalohkosta siemenet ja leikkaa kova kuori ohuelti pois. Raasta raastimen hienolla terällä.
  3. Jos teet mausteseoksen itse, sekoita sen ainekset. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Mittaa öljy ja riko kananmunat kuivien aineiden päälle. Sekoita taikina tasaiseksi välttäen turhaa vatkaamista. Lisää lopuksi taikinaan kurpitsaraaste ja nostele se tasaisesti taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Leikkaa kakku hyvin jäähtyneenä kahdeksi levyksi.

Kuorrutus

  1. Anna voin ja tuorejuuston pehmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia. Mittaa voi kulhoon ja vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää tomu- ja vaniljasokeri hiljalleen vatkaamisen aikana. Kun seos on ilmava, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta kakun väliin ja loppu kakun pinnalle.

Koristelu

  1. Värjää 3/4 sokerimassasta muutamalla tipalla oranssia elintarvikeväriä ja loppu vihreällä. Vaivaa massoja, kunnes väri on tasaisesti sekoittunut.
  2. Jaa oranssi massa 12:een osaan ja pyörittele soikioiksi, paina veitsellä muutama ura kannasta tyveen. Pyöritä vihreä massa ohueksi tangoksi. Katkaise pieni pala kurpitsan kannaksi ja hiukan pidempi versoksi. Asettele kurpitsakoristeet kakulle.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Puutarhatietoa koko vuodeksi

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessa kalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Ennakkohintaan 21 € (+ toimituskulut) 14.11. saakka.

Mainos päättyy