Siirry sisältöön

Ainekset

12 palaa

ø 24 cm vuokaan

Pohja

  • 300 g piparitaikinaa

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 ½ rkl piparkakkumaustetta
  • ½ dl sokeria
  • 200 g taloussuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl maitoa

Koristeluun

  • pipareita, granaattiomenan siemeniä, tähtianista, kanelitanko ja kuivattuja appelsiiniviipaleita

Ohje

  1. UUNIN lämpö 200°
  2. POHJA Painele piparitaikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja täytä vuoka kuivaherneillä tai riisillä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  3. TÄYTE Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, piparkakkumauste ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma omassa kulhossaan.
  4. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Kiehauta maito.
    Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan maitoon. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Lisää lämmin suklaa tuorejuustoseokseen ja vatkaa hyvin. Kääntele lopuksi kermavaahto täytteeseen nuolijalla.
  5. KOKOAMINEN Levitä täyte vuokaan piparipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
  6. Irrota kakku vuoasta, tarvittaessa lastan avulla. Koristele.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy