Siirry sisältöön

Ainekset

pellillinen

  • 5 dl maitoa
  • 1 dl mannaryynejä
  • ripaus suolaa

Keitä puuroksi ja lisää

  • 5 dl maitoa
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 50 g sulatettua voita

Tyrnipehmis

  • ½ litraa vaniljajäätelöä
  • ½ dl tyrnisiirappia
  • 1 ½ dl turkkilaista jugurttia

Tyrnisiirappi

  • 2 dl tyrnimehua
  • 2 dl sokeria

Ohje

  1. Uunin lämpö 225°
  1. Keitä 5 dl maitoa, mannaryynit ja suola puuroksi. Tämän jälkeen lisää puuroon toiset 5 dl maitoa, vehnäjauhoja, munat, sokeria, kaardemummaa ja sulatettua voita.
  2. Kaada taikinavoidellulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja leikkaa paloiksi. Tarjoa tyrnipehmiksen ja -siirapin kanssa. Koristele kokonaisilla tyrneillä.

Tyrnipehmis

  1. Anna jäätelön pehmetä sen verran, että saat sekoitettua jugurtin ja siirapin siihen. Nosta massa hetkeksi takaisin pakastimeen, kunnes se on sopivan kiinteää, mutta vielä pehmeää. Lusikoi pannarin päälle juuri ennen tarjoilua.

Tyrnisiirappi

  1. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Keitä hiljakseen, kunnes liemi muuttuu siirappimaiseksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy