4–6 lettua

Taikina
2½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoa
1 kananmuna
ripaus suolaa
voita paistamiseen

Täyte
200 g tuoretta pinaattia
100 g paksuja savukinkkuviipaleita
50 g emmentalraastetta
1 kananmuna / lettu
ripaus suolaa ja mustapippuria

Uunin lämpö 200 astetta.

Taikina

Sekoita ainekset maitoon ja anna turvota puolisen tuntia. Paista letut voissa isossa paistinpannussa, niitä tulee pannun koosta riippuen 4–6 kappaletta.

Täyttäminen

Nostele letut uunipellille kauniimpi paistopuoli alaspäin ja aseta jokaisen päälle tuhti viipale savukinkkua. Lohkaise pannulle nokare voita ja kuullota pinaatinlehdet kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Annostele pinaatti lettujen päälle. Taita letut neliöiksi kääntämällä reunoja muutaman sentin verran reunoilta keskustaa kohti. Jos reunat eivät tahdo pysyä aloillaan, ne voi kiinnittää hammastikkujen avulla.

Riko jokaisen letun keskelle kananmuna, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Raasta päälle reippaasti emmentaljuustoa ja paista uunissa 8–10 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen vielä pehmeä

Jaa artikkeli