20 x 30 -senttiseen vuokaan
5 kananmunan keltuaista
5 kananmunan valkuaista
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
500 g mascarponea
(4 rkl marsala- tai madeiraviiniä)
n. 20 kpl piparkakkuja
2 dl vahvaa kahvia
makeuttamatonta kaakaojauhetta

Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria sekä vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja ½ dl sokeria kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita mascarponen joukkoon kaneli ja kardemumma ja halutessasi marsala- tai madeiraviini.
Lisää mascarponeen ensin keltuaisvaahto ja sitten valkuaisvaahto kevyesti nostellen.

Ota puolet pipareista ja kasta ne nopeasti kauttaaltaan kahviin. Asettele piparkakut vuoan pohjalle. Voit tarvittaessa rikkoa niitä, jotta saat pohjan peitettyä pipareilla.

Levitä puolet mascarponevaahdosta piparikerroksen päälle. Kasta sitten jäljelle jääneet piparit kahviin ja asettele toiseksi kerrokseksi. Levitä päälle loppu mascarponevaahto.

Nosta tiramisu hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.

Jaa artikkeli