12 palaa

Pohja
150 g mantelimassaa
100 g voita
2 kananmunaa
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria

Täyte
4 liivatelehteä
150 g kotimaisia vadelmia
400 g tuorejuustoa
200 g turkkilaista jogurttia
2 valkuaista
¾ dl sokeria
2 dl vispikermaa
150 g valkosuklaata
2 rkl limemehua + 1 rkl vettä

Marmorointi ja koristelu
1 liivatelehti + ½ dl vettä
100 g vadelmia
2 rkl sokeria
tuoreita vadelmia, syötäviä kukkia

Kuumenna uuni 175 asteeseen tasalämmölle.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja mantelimassa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi vaahtoon tärkkelys ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 22–23 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

TÄYTE

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Asettele vadelmat pohjan päälle. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset, lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana. Vaahdota kerma.

Sulata paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa varoen. Vatkaa tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon.

Kuumenna limemehu ja vesi kiehuvaksi kahvikupissa mikrossa. Kuumenna toisessa kupissa loput vadelmat. Sulata nesteeseen valutetut liivatteet. Kaada noin teelusikallinen liivateseosta vadelmien joukkoon. Vatkaa loppu liivateseos täytteen joukkoon. Yhdistä valkuaisvaahto ja kermavaahto kevyesti nostellen täytteeseen. Lusikoi täyte ensin varoen vuoan reunoille ja sitten vadelmien päälle. Lusikoi vadelmaa täytteen sekaan ja marmoroi kevyesti. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Koristele.

Jaa artikkeli