
Herukkaiset herrasväen leivät
Pirteä punaherukka täyttää herrasväen leivät suloisen kirpsakasti. Edellispäivänä keitetty hyytelö on sopivan kiinteää täytteeksi.
Elokuun lehden Herukkaisten kuppikakkujen ohjeesta puuttuu maidon määrä. Taikinaan tulee 1 ½ dl maitoa.
Tässä korjattu ohje kokonaan.
10–12 kpl
3 1/2 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 kananmunaa
1 1/2 dl maitoa
2 dl punaherukoita
Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voitele muffini- tai kuppikakkuvuoat. Sekoita kuivat ainekset. Riko munat maitoon, vispaa ne kevyesti. Lisää munamaito parissa erässä kevyesti vatkaten. Kääntele lopuksi punaherukat varovasti joukkoon.
Lusikoi taikina hyvin voideltuihin vuokiin. Jätä kohoamisvaraa 1/4 verran. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrutus
200 g ranskankermaa tai rahkaa
1 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
2 rkl marjajauhetta tai muutama tippa punaista elintarvikeväriä
Vatkaa kaikki ainekset vaahdoksi ja pakkaa pursotinpussiin tähtityllan kanssa. Pursota jäähtyneiden kakkusten päälle reipas kasa kuorrutetta. Koristele marjajauhepöläyksellä ja punaherukoilla.
Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.