Mämmivanukas

1 tuokkonen (700g) mämmiä
2 1/2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta tai 1 vaniljatangon siemenet raaputettuna
1 sitruunan mehu & raastettu kuori
5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tomusokerilla ja vaniljalla maustettu kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mämmiin puolet sitruunamehusta ja kermavaahto, sekoita varovasti nostellen tasaiseksi, kuohkeaksi massaksi.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne lopussa sitruunamehussa kattilassa. Kaada liivateliemi mämmi-kermaseokseen ja sekoita varovasti. Nostele tarjoiluastioihin ja anna asettua kylmässä pari tuntia.

Sitrussalaatti

1 verigreippi
2 appelsiinia
2 limettiä
1 sitruuna
mintunlehtiä

Kuori kokonaiset hedelmät terävällä veitsellä leikkuulaudalla kalvottomiksi. Irrota hedelmälohkot leikkaamalla kalvojen välistä veitsellä: ota kuorittu hedelmä toiseen käteen, leikkaa pienellä terävällä veitsellä reunasta lohkoa seuraten keskustaa kohti. Käännä veitsi ja vedä keskeltä ulos päin.

Pudota irronnut lohko kulhoon ja jatka, kunnes koko hedelmä on käsitelty. Purista lopuksi hedelmänrippeistä mehut kulhoon.

Sekoita hellästi ja mausta mintunlehdillä.

Katso video hedelmien lohkomisestä kalvottomaksi alapuolelta.

Jos video ei käynnisty, voit katsoa sen myös tämän linkin kautta.

PERTTU PAULASTO, reseptit
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, video

Jaa artikkeli