25 kpl

2 punajuurta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl piparjuuritahnaa tai tuoretta piparjuuriraastetta
reilusti silputtua tilliä
1 tl kokojyväistä dijoninsinappia
suolaa ja pippuria
4 kpl rullarieskoja
etikkalientä

1-2-3-etikkaliemi
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vettä

Kuori ja raasta punajuuret. Kiehauta etikkaliemen ainekset ja kaada liemi punajuuriraasteen päälle. Anna maustua ja jäähtyä pari tuntia, purista neste pois raasteesta ja sekoita se tuorejuustoon. Lisää piparjuuri, tillisilppu ja mausta suolalla, sinapilla ja pippurilla.

Levitä rieskoille kerros punajuuri-juustotahnaa ja pyöräytä ne tiukoiksi rulliksi. Pakkaa kelmuun ja anna maustua tarjoiluun asti kylmässä. Leikkaa rullat suupalan kokoisiksi pätkiksi ja tarjoa esimerkiksi kylmäsavustetun kalan kaverina.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestelyt

Jaa artikkeli