neljälle

2 dl bulgurvehnää
4 dl suolattua vettä tai kasvislientä
kourallinen kivettömiä oliiveja
kourallinen paahdettuja manteleita
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1/2 sitruuna pieniksi paloiksi leikattuna
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2–3 rkl kylmäpuristettua öljyä
suolaa ja mustapippuria
kourallinen silputtua persiljaa ja minttua
(granaattiomenan siemeniä koristeeksi)

Bulgur on rikottua vehnää, joka esikeitetty ja paahdettu. Se ei puuroudu.

Keitä bulgurvehnä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää salaattiin loput ainekset, ripsauta suolaa ja pippuria maun mukaan. Koristele halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa grillivartaiden kanssa.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestely

Jaa artikkeli