neljälle

400 g lohifileetä
2 isoa perunaa
1 pieni lanttu
1–2 keltajuurta
kourallinen tuoretta pinaattia
1 sipuli
suolaa ja mustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen

päälle
4 munaa
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
suolaa ja pippuria

tarjoiluun
suolakurkkua ja / tai etikkapunajuurta

Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta kylmään tekeytymään. Kuori juurekset, leikkaa ne samankokoisiksi kuutioiksi ja kiehauta suolatussa vedessä napakankypsiksi. Anna juuresten jäähtyä, suikaloi sillä aikaa sipuli.

Lorauta pannulle hulaus öljyä ja kunnon nokare voita. Paista sipuleita ja juureksia, kunnes sipulit ovat ruskistuneet ja juurekset saaneet väriä kantteihinsa. Mausta suolalla ja pippurilla, laita vadille odottamaan.

Lisää pannulle öljyä ja voita ja paista lohinopat pikaisesti, lisää pinaatti ja kippaa kaikki vadilla odottavien juuresten päälle.

Paista lopuksi munat. Pese ja kuivaa pannu. Kaada pohjalle noin puolen sentin kerros öljyä. Kuumenna lähes savuavaksi.

Riko kaksi munaa kerrallaan varovasti pannulle, paista noin minuutin verran tai kunnes valkuaisen reunat ovat ruskistuneet ja rapeutuneet mukavasti, mutta keltuainen on yhä löysä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pyttipannun päälle ja paista vielä toiset munat. Tarjoa heti.

 

Jaa artikkeli