Siirry sisältöön

Ainekset

kuudelle

Taikina

  • 2 dl vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl öljyä

Täytteet

  • 500 g vihreää parsaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl sormisuolaa
  • 50 g maukasta kovaa juustoa
  • 1 sitruunan kuori
  • 150 g ranskankermaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl tuore- tai nokkospestoa
  • basilikaa

Ohje

Taikina

  1. Uunin lämpö 225°
  2. Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja vatkaa seos veden joukkoon. Lisää loput jauhot ja suola ja vaivaa taikinaksi.
  3. Voitele taikinan pinta öljyllä, peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Kuumenna sillä aikaa uuni.

Täytteet

  1. Huuhdo parsat ja napsauta kovat kannat pois. Jos parsat ovat hoikkia, voit laittaa ne pitsakoihin kokonaisina. Leikkaa paksummat parsat pituussuunnassa puoliksi.
  2. Raasta juusto ja sitruunan kuori. Sekoita ne ranskankermaan. Mausta seos mustapippurilla.
  3. Jaa kohonnut taikina kuuteen palaan ja kauli palat leivinpaperin päällä soikeiksi pohjiksi. Levitä pohjille ranskankermaseos ja tuorepesto ja lisää parsat. Siirrä pitsakat leivinpaperin kanssa pellille.
  4. Paista uunin keskiosassa 10 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle basilikanlehtiä. Paista toinen pelti samoin.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy