Syötävän aarteen vaalijat
Mestarileipurit tulivat meren takaa Ruotsiin pitämään kursseja. Koska taikinanjuuret ovat tärkeitä, ne otettiin matkalle mukaan.
Kattilassa voi paahdetaan pehmeän pähkinäiseksi. Se antaa kakkusille syvän ja hyvän makunsa, joka on tuttu lusikkaleivistä.
15–20 kpl
100 g mantelijauhoa
100 g vehnäjauhoa
250 g ruskistettua voita
250 g sokeria
8 munanvalkuaista
(mantelilastuja)
Ruskista voi kattilassa keskilämmöllä. Kun vaahdon pintaan alkaa nousta ruskeita hippusia ja tuoksu on hyvä ja pähkinäinen, nosta kattila pois levyltä. Siivilöi ja anna jäähtyä huoneenlämpöön.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota valkuaiset kevyesti ja lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen. Lisää jäähtynyt voi taikinaan ja sekoita kevyesti.
Voitele muffini- tai financiervuoat huolellisesti. Täytä hieman alle puoliväliin taikinalla. Ripota päälle muutama mantelilastu.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes leivokset ovat kullanruskeita ja kupsakoita. Anna jäähtyä hetkisen, ota pois muotista ja koristele tomusokerilla.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.