Siirry sisältöön

Ainekset

Neljälle

  • 400 g varhaisperunoita
  • 4 porkkanaa
  • puolikas varhaiskaali
  • n. 1 dl herneitä
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 1 rkl voita
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua valkopippuria
  • 1 kourallinen tilliä
  • 1 kourallinen persiljaa

Ohje

  1. Pese perunat juuresharjalla ja puolita ne. Pese myös porkkanat ja leikkaa ne 4–6 osaan. Poista kaalin kova kanta (rouskuttele ruoanlaittoruokana) ja paloittele. Riivi herneet paloista. Suikaloi sipulit varsineen.
  2. Kuumenna kattila ja sulata voi siinä. Kuullota sipulia ja perunoita voissa pari minuuttia.
  3. Lisää kasvisliemi ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat puolikypsiä. Lisää porkkanat ja kaali ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
  4. Lopuksi ovat vuorossa kerma, herneet, suola ja pippuri. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Hienonna yrtit ja lisää ne keiton pinnalle. Tarjoa heti.




Mainos – sisältö jatkuu alla

Tutustu Kodin Pellervoon

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy