12–16 palaa

200 g kivettömiä taateleita
1 dl rusinoita
3 1/2 dl vettä
1 tl kanelia
50 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 dl fariininsokeria
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Kuorrutus:
1 dl fariininsokeria
1 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita
50 g voita
2 rkl maitoa

Voitele irtoreunavuoka (halkaisija 22–24 cm). Paloittele taatelit ja napsi pois mahdolliset kivensirut. Kuumenna vesi sekä taatelit, rusinat, kaneli ja voi kattilassa, sekoittele välillä. Nosta juuri kiehahtanut seos liedeltä, peitä kannella ja anna tekeytyä 10 minuuttia.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokerit isossa kulhossa. Vatkaa muna pienessä kulhossa kevyesti. Kaada kädenlämpöinen taateliseos jauhoihin. Lisää lopuksi muna.

Kypsennä vuoassa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Kun kypsennysaikaa on 5 minuuttia jäljellä, kuumenna kuorrutuksen ainekset kiehuviksi kattilassa. Säädä lieden lämpötila pienemmälle ja anna kiehua minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi kuuma kuorrutus kakun pinnalle ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes kakku alkaa olla kauniin värinen eikä tikulla koetettaessa taikinaa enää tartu.

Anna jäähtyä vuoassaan 5 minuuttia, irrota sitten reunat varovasti puu- tai muovilastalla ennen kuin avaat vuoan. Anna jäähtyä ritilällä. Herkullisen jälkiruuan kakusta saat, kun tarjoat sen kuumennetun luumusoseen ja vaniljajäätelön tai kermavaahtonokareen kera.

Resepti: Marita Suontausta

Jaa artikkeli