neljälle

100 g lehtikaalia
300 g pensaspapuja
5–6 pientä punajuurta
kylmäpuristettua rypsiöljyä
reilu nokare voita
sitruunamehua
suppilovahverosuolaa
timjamia
mustapippuria

Pese punajuuret ja leikkaa kanta pois. Lohko neljään osaan ja mausta uunipellillä tai -vuoassa suppilovahverosuolalla, mustapippurilla, timjamilla ja kylmäpuristetulla rypsiöljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin  25 minuuttia tai kunnes juurikkaat ovat napakan kypsiä.

Poista pavuista kannat ja ryöppää noin 3 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä. Revi lehtikaali irti varsistaan. Ryöppää lehdet nopeasti ja jäähdytä kylmällä vedellä.

Kun punajuuret ovat kypsiä, lorauta pannulle rypsiöljyä, lohkaise lämpimälle paistinpannulle myös nokare voita. Pyöräytä lehtikaalit, pavut ja punajuuret pannulla, lisää maun mukaan sitruunamehua ja suppilovahverosuolaa. Tarjoa lämpimänä halstratun nieriän kera.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva

Jaa artikkeli