kuudelle

1 kg villisian tai possun luutonta lapaa tai niskaa
100 g savupekonia
200 g porkkanaa
200 g palsternakkaa
200 g selleriä
200 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
timjamia, salviaa, rosmariinia, laakerinlehtiä
1 rkl suolaa
mustapippuria
1 pullo punaviiniä
maissitärkkelystä suurustukseen

Leikkaa lihat ja pekonit reiluiksi paloiksi ja ruskista kuumassa padassa kauttaaltaan. Kaada päälle punaviini ja tarvittaessa vettä, kunnes lihat peittyvät kunnolla. Lisää suolaa ja yrttejä ja pippureita maun mukaan. Hauduta hiljakseen kannen alla tunnin verran.

Kuori sillä aikaa juurekset ja sipulit. Pilko ne karkeiksi paloiksi. Paista paistinpannussa tai kuumassa uunissa, kunnes ne saavat vähän väriä pintaan, mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää pataan ja hauduta vähintään tunti, kunnes liha on miltei hajoavan kypsää ja juurekset pehmenneet. Suurusta liemi haluamaasi paksuuteen esim. Maizenalla. Jos haluat vahvistaa metsäistä aromia, voit juuri ennen tarjoilua murskata padan pinnalle kuivattuja suppilovahveroita.

PERTTU PAULASTO

Jaa artikkeli