neljälle

8 porkkanaa
8 palsternakkaa
1/2 litraa tuoreita tai kourallinen kuivattuja herkkutatteja
100 g pekonia ohuina suikaleina
100 g vahvaa emmentaalia tai parmesaania
suolaa, mustapippuria ja timjamia
loraus balsamiviinietikkaa
kourallinen silputtua sipulinvartta
reilu nokare voita paistamiseen

Vuole juureksista kuorimaveitsellä pitkiä lastuja. Säästä palsternakan kovat keskiosat sekä porkkanoiden kannat kasvis- tai lihaliemen aineksiksi.

Viipaloi tuoreet tatit tai liota kuivatettuja tatteja puolisen tuntia vedessä. Nosta pekonisuikaleet paistinpannuun, paista, kunnes rasva alkaa irrota. Lisää tatit ja paista ne kauniin ruskeiksi, mausta suolalla ja pippurilla.

Heitä pannulle vielä nokare voita sekä juureslastut. Pyörittele kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.

Lisää lopuksi ripaus suolaa, pirskottele päälle balsamietikka ja sipulinvarret. Koristele juustolla. Tarjoa saman tien.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva

Jaa artikkeli