
Punakaalipasta & lehtikaalipesto
Ei uskoisi, mutta totta se on: kaali on oivallinen pastan kaveri. On makua ja näköä.
Pikkutomaattia, mausteista chorizoa, hyvää juustoa. Näpsäkkä pastaruoka ei vaadi paljon vaivaa.
neljälle–kuudelle
400 g kuivapastaa
400 g tomaattimurskaa
100 g chorizo-makkaraa
200 g kirsikkatomaatteja
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa tai oreganoa
8 dl kasvis- tai kanalientä
suolaa ja mustapippuria
2–3 rkl oliiviöljyä
noin 50 g parmesaania tai muuta voimakasta juustoa
Silppua sipulit ja kuutioi makkara, puolita tomaatit ja hienonna yrtit. Laita pasta kattilaan, lisää tomaatit, yrtit, mausteet ja tomaattimurska. Kaada päälle kuuma kasvis- tai kanaliemi ja loraus hyvää öljyä.
Keitä 10–15 minuuttia, kunnes pasta on sopivasti napakankypsää. Raasta päälle reippaasti juustoa ja tarjoa hyvän leivän kanssa.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.