noin 20 x 30 uunivuokaan tai kahteen pyöreään pienempään astiaan

290 g valkosuklaata (2 levyä)
150 g voita
3 munaa
1 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ litraa vadelmia ja punaherukoita
30 g mantelilastuja

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla tai voitele se huolella.

Hienonna valkosuklaa rouheeksi.

Sulata voi kattilassa. Kun se on juoksevaa, nosta kattila tulelta ja lisää valkosuklaarouhe parissa kolmessa erässä. Sula voi sulattaa suklaakin.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe, lisää ne ja suklaavoiseos taikinaan vuorotellen parissa erässä. Kääntele varovasti nuolijalla tai lastalla taikinaksi.

Kaada taikina vuokaan ja ripottele marjat päälle. Painele niitä hiukan syvemmälle. Päällimmäiseksi ripottele mantelilastut.

Paista noin 25 minuuttia, kunnes keskikohtakin on hyytynyt. Nosta uunista heti, kun piiras on kypsä. Liian pitkä paistoaika kuivattaa piirakkaa suotta.

Leikkaa jäähtyneenä palasiksi. Tämä paistos paranee yön yli levättyään.

Jaa artikkeli