Makusiirappi
2 dl vettä
2 dl sokeria
10 isoa mintunoksaa

ryöppäykseen
1 l kiehuvaa vettä
1 l litra jääkylmää vettä
jääpaloja

tarjoiluun
kuplavettä
sitruunalohkoja

Tee makusiirappi: Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kiehuta sen verran, että sokeri sulaa. Siirappipohjaa ei tarvitse keittää kokoon. Anna jäähtyä.

Valmistele ryöppäysvesi ja kylmä kylpy: huuhtaise mintunoksat jos tarpeen. Kiehuta vesi kattilassa ja varaa jäävesi viereen kulhossa tai kattilassa. Ota käsille myös siivilä tai reikäkauha sekä säädä ajastimeen 15 sekuntia.

Kun vesi kiehuu, upota mintunoksat siihen 15 sekunniksi. Ei yhtään pitemmäksi. Ohutlehtiset minttulajikkeet voi jopa nostaa pian kymmenen sekunnin jälkeen ylös, kun ne ovat muuttuneet tummanvihreiksi. Upota minttunippu jääveteen hetkiseksi, nosta pois ja purista kuivaksi.

Ryöppäyksen ja jäävesikylvyn yhdistelmä saa mintut säilyttämään vihreän värinsä. Kaada sokerisiirappi tehosekoittimen kannuun, lisää mintut ja anna koneen käydä täydellä teholla minuutin ajan.

Siivilöi vihreä sose harsokankaan tai tiheän siivilän läpi. Minttusiirappi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Laimenna minttusiirappia tarjolle kuplavedellä ja lisää juomaan sitruunalohkoja sekä tuoreita mintunoksia tai -lehtiä. Makeaa ja värikästä siirappia ei tarvita juoman pohjaksi kuin tilkkanen, mutta kannattaa tehdä ensin sekoitus juomalasiin ja säätää siitä makeus sopivaksi.

Vinkki: Jos sinulla on kuplajuomakone, säästä minttujen ryöppäysvesi. Jäähtyneenä voit hiilihapottaa sen juomapohjaksi.

Jaa artikkeli